Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Estonija Julij 22


AVSTRIJA 22  AVSTRIJA 23    ESTONIJA JULIJ 22  ESTONIJA OKTOBER 22     POLJSKA 22       NORVEŠKA 22    NEMČIJA 23    DISEMINACIJA


Estonija 2022

STROKOVNO USPOSABLJANJE V ESTONIJI

Inštitucija prejemnica: Junior Achievementi Eesti SA, Lauteri 3-225, 10114 Tallinn, Estonia

Termin usposabljanja: 11. 07. – 16. 07. 2022

Področje usposabljanja: podjetništvo

Udeleženka: Marija Smole - strokovna mentorica

4 dijakinje BC Naklo, so na nacionalnem tekmovanju v podjetništvu za mlade Junior Achievement Slovenija, ki poteka pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih, zasedle 1. mesto, za za podjetniško idejo dijaškega podjetja "Resina, izdelki iz smrekove smole - krema, vazelin in žvečilni gumiji".

 
1. dan (12. 7. 2022)

Štiri dijakinje BC Naklo, ki so na nacionalnem tekmovanju v podjetništvu za mlade Junior Achievement Slovenija, za podjetniško idejo dijaškega podjetja "Resina, izdelki iz smrekove smole - krema, vazelin in žvečilni gumiji", zasedele prvo mesto, so v spremstvu dveh učiteljic (podjetniška in strokovna mentorica), včeraj srečno prispele v Talin. Svoje podjetje bodo predstavile na največjem evropskem podjetniškem dogodku za mlade podjetnike JA Europe, ki je del JA WorldWide. Na včerajšnji generalki so imele nekaj tehničnih težav, ki so jih uspešno rešile, saj se dober podjetnik znajde v vsaki situaciji. Po generalki so imeli FEDEx-ovo delavnico in spoznavni večer. Danes so imele predstavitev (pitch), v konkurenci 40 držav. Zdaj jih čaka še srečanje z estonskimi start up-i.

 

 
2. dan (13. 7. 2022)

Danes so udeleženke mobilnosti aktivne na dijaškem sejmu podjetij na Trgu svobode v Talinu, kjer postavljajo stojnice podjetja. Veseli nas, da je veliko zanimanje za dogodek in živahno dogajanje okoli stojnic.
3. dan (14. 7. 2022)

Podjetje Resina (Jerca, Beti, Hana in Ema), so na včerajšnjem dogodku (evropsko srečanje mladih podjetnikov Gen-e 2022), suvereno zastopale dijakinje Biotehniškega centra Naklo. Mlade so v nadaljnjo podjetniško pot s spodbudnimi nagovori pospremili estonska premierka Kaja Kallasova, estonska ministrica za šolstvo in znanost Mare Ahonen ter glavni direktor Junior Achievement Europe Salvatore Nigro. Srečanje so zaključili s slavnostno večerjo.


Otvoritvena slovesnost in oderski nastopi 13. 7. 2022

http://www.ja.ee/uudised/1133-otse-gen-e-avatseremoonia-ja-lavaesinemised.html


V ŽIVO: Otvoritvena slovesnost

http://www.ja.ee/uudised.html


Gen-E in odrski nastopi:

http://www.ja.ee/uudised/1133-otse-gen-e-avatseremoonia-ja-lavaesinemised.html


V Talinu so razglasili najboljša dijaška podjetja v Evropi

http://www.ja.ee/uudised/1134-tallinnas-selgitatakse-vaelja-euroopa-parimad-opilasfirmad.html


Junior Achievement Slovenija, Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih - Zmagovalno podjetje leta 2022 je ...

https://www.jaslovenija.si/post/zmagovalno-podjetje-leta-2022-je


JA Europe Facebook (otvoritvena slovesnost)

https://fb.watch/eea1rotwyz/