Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Študijski obiski


FINSKA

Država: Finska

Namen: Študijski obisk

Udeleženka: Andreja Ahčin, ravnateljica

Obdobje: 27. 9. - 29. 9. 2017

Nacionalna agencija Cmepius je organizirala študijski obisk, ki je bil namenjen ravnateljem organizacij, ki so nosilke VET listine kakovosti v programu Erasmus+.

S kolegi ravnatelji Erasmus+ šol in sodelavko s Cmepius-a se je ravnateljica Andreja Ahčin udeležila študijskega seminarja. Imeli so delovna srečanja s programsko vodjo finske nacionalne agencije za izobraževanje, delovno srečanje s sodelavci regionalne izobraževalne ustanove in sektorjem za razvoj; Omnia, obiskali so tudi vodstvo in sodelavce na Mercuria Business School.  Spoznavali so finski izobraževalni sistem, njihovo zakonodajo na področju izobraževanja, vlogo in naloge nacionalne agencije VET, spoznali njihovo delo glede na bližajoče spremembe izobraževalnega sistema na Finskem kot tudi delo učitelja (tudi učitelja-mentorja praktičnih veščin).

V poznih popoldanski in večernih urah so si ogledali kulturnih znamenitosti Helsinkov: Temppeliaukio Churc (Luteranska cerkev ter Sibelius Monument (spomenik skladatelju Sibeliusu).

Izmenjava izkušenj ter prenos možnih elementov dobrih praks v naš šolski prostor je bil dosežen. Na Finskem so bili predstavljeni primeri dobrih praks vodenja, učenja in poučevanja ter potencialni izzivi pri vpeljavi inovativnih pristopov k vodenju, poučevanju in izobraževanju.

Več v poročilu: Klikni na povezavo