Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

SKILLS4LIFE


O PROJEKTU        PARTNERJI        NOVICE        MOBILNOSTI            GRADIVA            SLOVENIJA 2018            SLOVENIJA 2019


O projektu:

Naslov projekta: Erasmus+: Skills4life

Trajanje projekta: 1. 9. 2017 do 18. 8. 2020

Opis projekta:

Potek usposabljanja: Dijaki bodo v internacionalnih skupinah vključeni v izobraževalni proces, s poudarkom na kariernem usposabljanju, razvijanju podjetnosti, projektnem delu, nemškem in angleškem jeziku, spoznavanju dežele in trenutne situacije medkulturnega dialoga v Belgiji, Nemčiji in Sloveniji.

Namen projekta Skills4life je, da dijakom omogoči spoznavanje samega sebe, svojih kompetenc in veščin, kar jim bo v bodočnosti pomagalo pri izbiri poklica. V projektu s poudarkom na različnih ekonomskih problemih sodelujejo tri evropske države (Nemčija, Belgija in Slovenija). Vsaka šola načrtuje enotedenski program, ko bo gostila drugi dve šoli. Načrtovanja in usklajevanja vseh treh šol bodo potekala preko spletne aplikacije TwinSpace.

V treh letih bodo izvedene 4 sedemdnevne izmenjave z naslednjimi temami:

• November 2017 – Geislingen (Nemčija) – Poklici prihodnosti

• Maj 2018 – Sint-Niklaas (Belgija) – Kako postati prava oseba za želeno delovno mesto 

• Oktober 2018 – Naklo (Slovenija) – Bodimo podjetniki

• Oktober 2019 – Naklo (Slovenija) – Diseminacija in vrednotenje projekta, dokončna podoba spletne strani in končni izdelek.

Status projekta: mednarodni

Kontaktne informacije:

Koordinator projekta:  Marco Zimmermann, zimmermann@ksgeslingen.de

Sokoordinatorji: Darja Ravnihar, darja.ravnihar@guest.arnes.si

                              Koen De Smet, koen.desmet@olvp.be


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.