Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Francija 2017


O PROJEKTU     HRVAŠKA '18      FRANCIJA '18     NORVEŠKA '17    NORVEŠKA '16      NEMČIJA '17     NEMČIJA '16    ESTONIJA '17      AVSTRIJA '17        FRANCIJA '17


STROKOVNO USPOSABLJANJE V FRANCIJI

Inštitucija prejemnica: Lycée de Périgueux Legta La Peyrouse

Termin usposabljanja: 17. 12. – 23. 12.  2017

Udeleženki mobilnosti: Tina Križnar in Urška Kleč

Področje usposabljanja: naravovarstvo, kmetijstvo, živilstvo

Šola oz. sodelujoča organizacija je omogočila povezovanje in usklajevanje dela s tamkajšnjimi učitelji: ogled in predstavitev šole in osebja, praktičnih delavnic, vinogradniške enote, kmetijske enote, hospitacije pri pouku, spoznavanje lokalnih kulturnih, geografskih in zgodovinskih znamenitosti, sestanek z regijsko koordinatorico za evropske projekte.

Omogočila je ogled posestva Domaine des Chaulnes, kjer pridelujejo tartufe, lokalne tematske poti v Saint-Crépin-de-Richemontu, kjer so se ukvarjali s klesanjem mlinskih kamnov, ogled najbližjega večjega mesta z zelo trajnostnim načinom transporta po mestu (Bordeaux), ogled sipine Dunes du Pilat, najvišjih peščenih sipin v Evropi, ogled bližnjega mesta Perigueux in svetovno znane kulturno zgodovinske znamenitosti, replike podzemne jame Lascaux s poslikavami iz prazgodovine.

Šola je bila tudi ves čas usposabljanja oz. mobilnosti zainteresirana za vzpostavitev, načrtovanje in že dejansko izvajanje dejavnosti za nadaljnja sodelovanja. Določili smo možen termin, kdaj bi francoski dijaki hortikulturne usmeritve in spremljajoči učitelji prišli opravljat prakso na naše posestvo.