Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

SLOVENIJA 2018 [mobilnost]


O PROJEKTU        PARTNERJI        NOVICE        MOBILNOSTI            GRADIVA            SLOVENIJA 2018            SLOVENIJA 2019


Ponedeljek, 12. 11. 2018

 

Danes se je v Biotehniškem centru Naklo pričel teden mobilnosti v okviru  Erasmus+  projekta Skills4life. Ob 8.00 smo imeli spoznavno srečanje in tako prebili led. Nato smo se odpravili  v Muzej čebelarstva v Radovljico, kjer smo spoznali zgodovinsko dediščino čebelarjenja v Sloveniji in kako velik pomen imajo čebele za ohranitev  človeštva. Sledila je vožnja na Bled, kjer smo poizkusili slavno Blejsko kremno rezino in se sprehodili ob jezeru. Današnji dan smo zaključili z obiskom družinskega podjetja Logar Trade, d.o.o. v Šenčurju, ki večino svojih izdelkov izvozi v tujino. Tukaj smo izvedeli veliko o pomenu družinskih podjetij v Sloveniji in o načinu poslovanja podjetja. Podjetje skrbi in veliko vlaga v izobraževanje  zaposlenih, ter pri iskanju zaposlitve išče predvsem ljudi, ki so fleksibilni, pripravljeni na delo in na nenehno izobraževanje.


Torek, 13. 11. 2018

Danes smo prvi del dneva smo preživeli v glavnem mestu, Ljubljani. Najprej smo šli v trgovino z medom, imenovano Medex. Medex je naše največje podjetje, ki se ukvarja s prodajo medu in medenih izdelkov. Tam nam je njihova predstavnica za trženje predstavila pojetje in naučili smo se veliko novega o delovanju podjetja in kako je delati v poslu z medom. Potem pa smo po skupinah hodili po Ljubljani in dijaki BC Nakla smo bili vodiči. Nemškim in Belgijskim dijakom smo pokazali veliko znamenitosti. Na zadnje smo se odpravili na dom k našemu bivšem dijaku, ki nam je z veseljem pokazal svoj čebelnjak in nam opisal, kako poteka delo čebelarja. Svoje delo opravlja s srcem in zato, ker ima rad naravo in čebele. Za svoj med je prejel srebrno in zlato priznanje. Njegov kostanjev in cvetlični med in medenjake smo lahko tudi poizkusili. Hvala za vse. 


Sreda, 14.11.2018

Danes smo se v šoli v obliki mednarodnih delavnic preizkusili kot mali podjetniki. Na delavnicah smo izdelali sveče iz čebeljega voska, medeno milo, kremo in losjon, balzam za ustnice, pekli medenjake in barvali panjske končnice. Nekaj izdelkov smo lahko odnesli s seboj domov, večino pa jih bomo prodali.


Četrtek, 15. 11. 2018

V četrtek smo imeli predavanje iz ekonomije. Gostujoči učitelji ekonomije iz Nemčije in Belgije so nas zelo dobro naučili, kako izdelkom izračunati ceno za prodajo. Tako smo lahko sami izračunali ceno izdelkom, ki smo jih naredili s sredo. Izdelke smo nato še lično zavili in jim pripeli deklaracijo. Sedaj so pripravljeni za na prodajne police. Podobne izdelke smo videli v torek, v trgovini Medex, v Ljubljani. 


Petek, 16. 11. 2018

V petek so se gostujoči dijaki udeležili pouka in na koncu smo imeli formali zaključek, kjer je gospa ravnateljica nagovorila dijake in jim podelila certifikate. Spletli smo trdno vez in delili lepe trenutke preteklega tedna. Zvečer pa smo se ob domačih dobrotah in glasbi šolske skupine podružili in lepo poslovili. Komaj čakamo naslednje mobilnosti naslednjo jesen 2019.