Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

NOVICE


O PROJEKTU          NOVICE       PARTNERJI      KONFERENCA


V letu 2020 smo uspešno zaključili projekt FARMID: Kmetovanje kot zaposlitvena priložnost za osebe z lažjo motnjo v duševnem razvoju.

Tekom projekta FARMID smo razvili Smernice za zaposlovanje oseb z lažjo motnjo v duševnem razvoju na podeželju, ki prikažejo zaposlitvene možnosti tako v Sloveniji, kot tudi v nekaterih drugih državah po Evropi.

Predstavili smo primere dobrih praks, ki pokažejo obe strani medalje zaposlovanja oseb z lažjo motnjo v duševnem razvoju, tako iz vidika pozitivnih izkušenj kot morebitnih izzivov, s katerimi so se kmetje soočali.

Razvili pa smo tudi program usposabljanja, ki vam predstavi:

-osnovne informacije o lažji motnji v duševnem razvoju (LMDR)

-organizacijo delovnega procesa za osebe z LMDR

-komuniciranje z zaposlenimi z LMDR, njihovimi družinskimi člani in zunanjimi deležniki

-spodbujanje razvoja socialnih veščin

-podjetništvo in trženje, vezano na socialno kmetijstvo

Vsi rezultati in več informacij o projektu je na voljo na: www.farmid.bc-naklo.si

Dostop do e-izobraževalne platforme pa je na voljo TUKAJ – dostop je omogočen v načinu »gost«, spodbujamo pa vas, da se brezplačno prijavite,  kar vam bo omogočilo spremljanje napredka in komunikacijo z administratorji – mentorji.

Za dodatne informacije nam lahko pišete tudi na projekti@bc-naklo.si.




Zaključna konferenca projekta FARMID

18. junija 2020 je potekala mednarodna spletna zaključna konferenca projekta FARMID. Za vse tiste, ki ste konferenco zamudili, pa bi si jo želeli ogledati , je na voljo posnetek (v angleškem jeziku) na spodnji povezavi:

"KLIK do konference"





Uvodni sestanek projekta FARMID

15. in 16. novembra je na Biotehniškem centru Naklo potekal prvi, uvodni sestanek projekta FARMID. Prvi dan je bil namenjen predstavitvi projekta in partnerjev, drugi dan pa so se partnerji poglobili v samo temo projekta s pregledom obstoječega stanja na področju zaposlovanja oseb z lažjo motnjo v duševnem razvoju na kmetijah.