Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Živilstvo in prehrana (ŽIP)


V program Živilstvo in prehrana se vpišite, če vas zanima prehrana, dietetika in gastronomija ter sestava živil ali pa različne tehnologije v živilstvu (od predelave živil rastlinskega izvora, mesa, mleka, žit, do tehnologije vina ), živilska kemija z analizo živil ter živilska mikrobiologija in biotehnologija, je ta program prava izbira.

V okviru programa boste pridobili veliko znanja o ekonomiki in managementu podjetij, informatiki in statistiki, poslovnem sporazumevanju in vodenju, strokovni terminologi v angleškem jeziku ter spoznali področje zakonodaje v živilstvu ipd. Študentom nudimo bogat nabor izbirnih modulov in predmetov, kar pomeni, da si v 2. letniku študentje lahko glede na svoje interese sami izberejo priljubljene vsebine s področja prehrane ali s področja živilstva.

Tekom študija vas čaka veliko vaj v sodobno opremljenih laboratorijih, v inkubatorju Green lab ali pa v različnih organizacijah in živilskih in prehranskih obratih v Sloveniji ali v tujini. 

Cilji programa

Z zaključkom programa si boste pridobili naziv Inženir/-ka živilstva in prehrane (okr. Inž. živil. in preh.) ter raven strokovne izobrazbe 6/1.
 

Oglejte si tudi: