Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Jezikovna podpora OLS


Študenti, ki se boste udeležili mobilnosti preko programa Erasmus+, ste dolžni opraviti spletno preverjanje jezikovnega znanja v programu OLS pred oz. ob začetku mobilnosti, če je glavni jezik mobilnosti eden od jezikov, ki so na voljo v sistemu OLS. Preverjanje znanja tujega jezika študentje preverite tudi ob vrnitvi z mobilnosti. 

Kaj je OLS?
Spletna jezikovna podpora (Online Linguistic Support – OLS) je brezplačna spletna platforma za učenje jezikov, namenjena udeležencem programov Erasmus+. Z OLS lahko preverite svojo trenutno stopnjo znanja jezika, ki ga boste uporabljali v tujini. Rezultati vam ne bodo preprečili sodelovanja v mobilnosti programa Erasmus+, temveč vam bodo omogočili dostop do jezikovnih tečajev OLS.

Kaj ponuja?
OLS dopolnjuje neposredno poučevanje in vam omogoča razvoj jezikovnih veščin tudi zunaj učilnice. Ponuja priložnosti za sodelovanje in učenje z vrstniki. Študentom ponuja spletna preverjanja jezikovnega znanja in tečaje. Prilagodljivost orodja vam omogoča, da delate s svojim tempom in učno izkušnjo prilagodite svojim potrebam. OLS ponuja širok nabor priložnosti za izboljšanje svojih jezikovnih veščin. Sledite lahko tematskim »Massive Open Online Courses« (prosto dostopnim spletnim učnim programom) ali izkoristite spletne učne ure z naravnimi govorci in drugimi udeleženci OLS. OLS je na voljo v 22 jezikih.

Več o tem spletnem jezikovnem orodju najdete na strani https://academy.europa.eu/.