Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

DEDIŠČINA V ROKAH MLADIH, MLADI POSVOJIJO SPOMENIK


Dediščina v rokah mladih – Mladi posvojijo spomenik

Biotehniški center Naklo že tradicionalno sodeluje v Unesco projektu  Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič z božično-novoletno in velikonočno razstavo v graščini Duplje.

 

BOŽIČNO-NOVOLETNA RAZSTAVA

V decembrskem predprazničnem času smo v četrtek,  13. 12. 2018,  pripravili tradicionalno božično-novoletno razstavo v graščini Duplje, ki je Unesco posvojeni spomenik dijakov BC Naklo. Prireditev se je začela s prihodom kolednikov Kulturno-turističnega društva Pod krivo jelko, ki jih je sprejel in pozdravil predsednik KTD in župan občine Naklo, Ivan Meglič, in recitacijami učencev podružnične šole Duplje.

Vodilna tema letošnje prireditve  je bila božič – praznik luči. Priložnostni kulturni program, ki sta ga z igranjem harmonike popestrila Denis Jereb in Maruša Plestenjak, je povezovala dijakinja Ana Markič (mentorica Marija Jerše). Razstavo je odprla ravnateljica BC Naklo Andreja Ahčin.

Dijakinje 3. letnika SPI-programa cvetličar so za to priložnost izdelale in obiskovalcem razstave predstavile izvirne praznične dekoracije v modnih barvah letošnje zime, dijaki 3. letnika SSI-programa hortikulturni tehnik pa so se poigrali z različnimi oblikami in njihovo simboliko (mentorice Sonja Jerič Štefe, Majda Kolenc Artiček in Metka Celar).

Razstavljeno pekovsko pecivo  (izdelke zaključnega izpita v SPI-programu pek) sta zamesila, oblikovala in spekla dijaka Jaka Rožič in Matic Katrašnik (mentorica Barbara Orešnik).

Prireditev smo obogatili s pokušino sladkih izdelkov dijakinj Elme Hatić, Sare Rovtar in Sare Smukavec. Za zaključni izpit v SPI-programu slaščičar je vsaka pripravila štiri vrste peciva, ki so jih ponudile obiskovalcem (mentor Miran Ahčin).

Razstavo ste si lahko ogledali do 6. 1. 2019.

 

VELIKONOČNA RAZSTAVA

Velikonočno razstavo z naslovom Praznični navdih smo v sodelovanju s KTD Pod krivo jelko odprli 11. aprila 2019 s pozdravnimi besedami župana občine Naklo Ivana Megliča in predsednika KTD Rudija Dovžana.

 Dijaki zaključnega letnika  SPI programa cvetličar in 4. letnika PTI programa hortikulturni tehnik (mentorice Sonja Jerič Štefe, Polona Teran in Metka Celar) so okrasili graščino s prazničnimi prostorskimi  in namiznimi dekoracijami. Poudarek je bil na uporabi naravnih materialov, recikliranju in barvni skladnosti. Razstavljeni izdelki so bili del zaključnega izpita oz.  projektne naloge na izbrano temo.

Za pogostitev obiskovalcev so poskrbeli  dijaki SPI programa slaščičar – v okviru zaključnega izpita so pod mentorstvom Mirana Ahčina pripravili različne sladke dobrote.

Spremljevalni kulturni program je pripravila mentorica Marija Jerše z dijaki.

 

Metka Celar,

koordinatorica prireditve