Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Dediščina v rokah mladih


Dediščina v rokah mladih

MLADI POSVOJIJO SPOMENIK

 

Božično-novoletna razstava – Krasimo s storži

Ekološko in trajnostno ravnanje je že dolgo vodilo, ki ga v veliki meri spodbujamo in upoštevamo tudi na naši šoli. Pred božičnimi in novoletnimi prazniki, ko radi prostore lepo okrasimo, smo dijake z natečajem »KRASIMO S STORŽI« povabili, da poiščejo navdih  za krasitev v naravi in naravnih materialih ter jih s svojo bogato domišljijo spremenijo v praznično krasitev. Sodelovali so lahko v treh kategorijah – venček, praznična dekoracija in storž-obesek za novoletno jelko.V graščini Duplje smo v nato v mesecu decembru na tradicionalni božično-novoletni razstavi pokazali izdelke, ki so jih dijaki BC Naklo prinesli na šolski natečaj.

 https://www.youtube.com/watch?v=zZ4W15BJVpI

 

Spomladanska razstava – S pravljico v pomlad

Letošnjo pomlad smo v graščini Duplje pripravili razstavo del zaključnega izpita dijakinj programa cvetličar. V letu 2022 obeležujemo 100. obletnico rojstva znane slovenske otroške pisateljice Ele Peroci,

zato so si njene pravljice dijakinje izbrale kot navdih za izdelavo svojih cvetličnih kreacij . Razstavo smo dopolnili z izborom najboljših pravljic, ki so jih dijaki poslali na šolski natečaj in likovnimi izdelki na temo »Zemljevid sveta« ter priložnostnimi prazničnimi dekoracijami.

https://www.youtube.com/watch?v=KmJ0dI2zX2c

 

Metka Celar