Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Izmenjave


IZMENJAVA: 7. 11. 2011 - 11. 11. 2011

Dijakinje Biotehniškega centra Naklo so obiskale vrstnice v Celovcu.

5 dijakinj je bilo en teden vključenih v redno delo na Zvezni gimnaziji in Zvezni realni gimnaziji za Slovence v Celovcu. Spoznavale so dvojezični pouk in se popoldan družile z vrstnicami ter njihovimi domačimi.


OBISK: 30. 11. 2011

Ravnatelj dr. Miha Vrbinc je skupaj z dijaki 5.B razreda in učiteljico slovenskega jezika Urško Gračner obiskal Biotehniški center Naklo.

Gostom smo najprej predstavili šolo, nato smo si skupaj ogledali filmski posnetek pohoda na Triglav.

Ogledali smo si razstavo panjskih končnic, ki so jih dijaki iz Celovca izdelali v nekem drugem projektu skupaj z dijaki iz Strahinja. Razstavo so gostje odnesli domov, kjer so jo tudi sami razstavili.

Sledil je ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti lokalnega okolja: Vogvarjeve hiše in Dupljanske graščine.

Poslovili smo se po kosilu v šolski kuhinji.


IZMENJAVA: 13. 12. 2011 -16. 12. 2011

Dijakinje iz Celovca so obiskale vrstnice na Biotehniškem centru Naklo.

Dopoldan so bile prisotne pri pouku, vključile so se tudi v poklicne delavnice - izdelovanje aranžmajev in peka piškotov.

V popoldanskem času so obiskale mesto Kranj in Kranjske rove ter Avstrijski inštitut v Ljubljani. Na Avstrijskem inštitutu v Ljubljani so pripravili aktivno delavnico v nemškem jeziku, kjer so dijakinje spoznavale pomembne Slovence v povezavi z Avstrijo. Spoznavanje je potekalo s sprehodom po jedru mesta Ljubljane ob kipih pomembnih mož.


OBISK: 20. 12. 2011

Skupno druženje in izmenjave v okviru projekta Z roko v roki smo zaključili z obiskom izbranih dijakov 1. letnikov Biotehniškega centra Naklo na ZG/ZRG za Slovence v Celovcu.

Ker so se obiska udeležili dijaki 1. letnikov, ki jih izmenjave v prihodnjem šolskem letu zanimajo in si jih želijo, je ravnatelj dr. Miha Vrbinc predstavil šolo.

Po obisku ZG/ZRG za Slovence so dijaki obiskali Mohorjevo družbo in spoznali njeno delovanje.

Obisk se je zaključil s sprehodom po praznično okrašenem mestu Celovec.