Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Rastem s knjigo


Rastem s knjigo 2014/15
RASTEM S KNJIGO SŠ 2011

23. aprila 2010 je Ljubljana postala svetovna prestolnica knjige. V okviru tega projekta (LSPK) se bo v šolskem letu 2011/12 že drugič izvajal tudi nacionalni projekt  »Rastem s knjigo SŠ 2011«.

 

Z njim želimo dijake prvih letnikov motivirati za branje slovenskih (domačih) avtorjev ter spodbuditi njihovo obiskovanje splošnih knjižnic. S tem namenom bomo vsakemu dijaku prvega letnika podarili knjigo slovenskega mladinskega avtorja ob organiziranem obisku splošne knjižnice. 

 

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo SŠ« so

- spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature; 
- promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja;
- spodbujanje motivacije za branje pri dijakih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic; 
- motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

 

 

Za letošnje šolsko leto je izbrana knjiga pesnika Andreja Rozmana Roze: Izbrane Rozine v akciji , ki jo bodo dijaki naše šole dobili ob ogledu Osrednje knjižnice Kranj.

 

 

V okviru tega projekta si bodo na naši šoli dijaki ogledali  Osrednjo knjižnico Kranj in izposojevališče Naklo,  sodelovali pri Bralnem klubu in se vključili na projektnih dnevih v delavnico z imenom Rastem s knjigo.

 

 

SKUPAJ SE UJEMIMO V SVET BRANJA


Geniji


PROJEKT RASTEM S KNJIGO SŠ 2010

Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za šolstvo in šport RS, Združenje splošnih knjižnic ob podpori ostalih zavodov, društev in knjižnic, v letu, ko je Ljubljana postala svetovna prestolnica knjige organizira nacionalni projekt  »Rastem s knjigo SŠ 2010«.

 

Namen projekta je motivirati dijake za branje ter spodbuditi njihovo obiskovanje splošnih knjižnic.

 

8. september – mednarodni dan pismenosti je uradni datum za začetek projekta.

 

Vsakemu dijaku prvega letnika bodo podarili knjigo pisatelja

Slavka Preglja: Geniji brez hlač.

 

V okviru tega projekta si bodo na naši šoli dijaki ogledali  Osrednjo knjižnico Kranj in izposojevališče Naklo,  sodelovali pri Bralnem klubu in se vključili na projektnih dnevih v delavnico z imenom Rastem s knjigo.

 

 

 

 

Koordinatorica projekta: Urša Simjanovski