Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Nizozemska 18' (učitelj)


STROKOVNO USPOSABLJANJE NA NIZOZEMSKEM

Inštitucija prejemnica: FlowerAcademy.NL

Termin usposabljanja: 14.06. – 20.06.2018

Udeleženec: Peter Ribič

Področje usposabljanja: hortikultura in floristika

Učitelj hortikulture (Peter Ribič) se je udeležil strokovnega usposabljanja na Nizozemskem s področja floristike in hortikulture. Namen usposabljanja je bil obisk potencialnih partnerjev, s katerimi bomo v nadaljnjih letih izvajali strokovna usposabljanja na področjih floristike in okrasnega vrtnarstva (vzgoja krizantem, iglavcev ter ostalih grmovnic). V okviru usposabljanja si je ogledal/obiskal:

-        podjetje Dekker Chrysanten, enega večjih proizvajalcev krizantem na območju severno od Amsterdama. Krizanteme proizvajajo kot rezano cvetje v številnih sortah ter barvnih odtenkih, podjetje pa ima tudi svoj center za odbiro in proučevanje sort.

-        borzo cvetja v Aalsmerju (prodaja, promocija in logistika rezanega cvetja). 

-        proizvodnjo okrasnih drevnin v Boskoopu - mesto in področje, kjer je na enem mestu več kot 600 okrasnih drevesnic za proizvodnjo okrasne drevnine (drevesa, grmi). Na tem področju so velike površine namenjene razmnoževanju ter cepitvam okrasnih dreves.

-        zasebno šolo Boema Instutuute – floristična šola, kamor prihajajo ljudje z vsega sveta, izobraževanj ne izvajajo samo na Nizozemskem, temveč tudi na Japonskem in Kitajskem. Pogovor z lastnico ter predavateljico Jacqueline Boerma o možnostih izvedbe seminarjev pri nas.

Poleg tega je navezoval poslovne dogovore o izvedbi projektov in izobraževanj pri nas - navezovanje stikov s posamezniki, ki pokrivajo določena področja na Flower Councail of Holland pa tudi izven in dogovarjanje o možnostih izvedbe izobraževanj v Biotehniškem centru Naklo - področje stroke na hortikulturnem področju (vzgoja krizantem, čebulnic ter drevnine) pa tudi prodajnih modelov (iskanje tržnih niš in novih trgov, nove sorte ipd.).