Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Igrajmo se Garklc


                                 IGRAJMO SE GARKLC


V delavnici, ki je potekala dne 21.3. v Domu starejših občanov Preddvor – enota Naklo smo utrjevali znanje o koristnih organizmih s kartami Igrajmo se Garklc. Da bi nam bilo še bolj »fletno«, nas je obiskal vrtnarski krožek Osnovne šole Naklo pod mentorstvom gospe Lidije Derlink.

V uvodu delavnice, ki so jo usmerjale Urška Kleč (Biotehniški center Naklo) ter delovni terapevtki Irma Čebašek ter Lidija Grašič, smo obnovili znanje o koristnih organizmih. Nato pa smo otroci in starejši skupaj igrali igro Spomin, kjer smo si poskušali zapomniti pare koristnih organizmov in škodljivcev na zanimiv način. V sobi se je slišalo: »Hmmmm, le kje sem že videl to karto…Le kdo uničuje polže, bramorje….«.

Po prigrizku smo imeli toliko energije, da smo se lotili tudi igre Igrajmo se Garklc, ki je zelo podobna igri Črni Peter. Drug drugemu smo vlekli posamezne karte in iskali pare…. Tisti, ki mu bo v rokah ostala le karta Garklc, bo zmagal… Le kdo bo to? V tako napetem vzdušju nam je delavnica hitro minila.

Sedaj s pomočjo posebne pahljače raziskujemo svet rastlin, primernih za zasaditev na dvignjene grede ter utrjujemo znanje o koristnih organizmih. V nadaljevanju bomo skupaj z učenci v vrtnarskem krožku OŠ Naklo reševali križanke, rebuse, igro drži/ne drži…. Komaj čakamo…

 


Igraj se Garklc tudi ti :)