Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Hrvaška 2015MOBILNOST NA HRVAŠKEM (18.-30. 10. 2015)

V okviru projekta Erasmus+ »SPI« se je ekipa petih dijakov (Klara Čop, Lara Rozman, Žan Baranja, Jaka Kofol, Kevin Rihter) z učiteljem Tomom Romškom odpravila na 14-dnevno praktično usposabljanje na srednjo šolo Arboretum Opeka" Marčan. Dijaki in učitelj so bili vključeni v praktični pouk na nam sorodni šoli, s katero sodelujemo na različnih projektih.

V času izmenjave so se priključili hrvaškim dijakom pri njihovih rednih aktivnostih tako v učilnicah, v rastlinjakih in na terenu - izdelovali so aranžmaje za 1. november, rezali so krizanteme, zasajali so grede pred občino Marčan, sadili so thuje smaragd in thuje columna, nabirali so seme grmovnic in dreves, ki so s pripravljale za stratifikacijo… Učitelj Tomo Romšek je v času izmenjave poleg omenjenih aktivnosti poučeval v razredu cvetličarjev in je bil aktivno vključen v prakso  dijakov smeri hortikulturni tehnik. 

Del kulturnega programa je bil ogled Varaždina, Trakoščana in Zagreba – obiskali so botanični park, park Maksimir, vrtnarijo Šincek,  živalski vrt, ogledali so si različne muzeje…. Poleg tega so obiskali bližnji vrh nad Marčanom, Ivančica. 

Poleg pridobivanja novega znanja in izkušenj s profesionalnega področja so izpopolnjevali tudi znanje hrvaškega jezika in mnoge druge ključne kompetence. 

Več o mobilnosti:


Hrvaska_predstavitev_za_solo.pptx

Mlade brazde, december 2015, str. 3 dopstopno prek: http://online.pubhtml5.com/vikx/ggtx/#p=1