Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Tečaj varjenja


TEČAJ VARJENJA NA SIMULATORJU

V sodelovanju s podjetjem Elvarte d.o.o. organiziramo tečaj varjenja na simulatorju varjenja, na katerem se boste v teoriji in praksi usposobili za varjenje po metodi SOLDAMATIC BINZEL. 

Z učenjem na simulatorju boste pridobili pravilna varilna znanja in veščine, varilni občutek in spretnosti, brez izpostavljanja fizičnim nevarnostim. Simulator omogoča tudi prikaz uspešnosti posameznega udeleženca in ga hkrati analizira z vidika fizičnih sposobnosti in možnih napak pri varjenju. 

Na tečaju se boste naučili variti po naslednjih postopkih: MMA obločno varjenje, MIG/MAG (GMAW) in TIG (GTAW). Naučili se boste naslednjih spojev: sočelni spoj, kotni spoj, T spoj, prekrovni spoj in možnost navarjanja. Po legi varjenja se boste naučili PG/PF (navpično navzgor in navpično navzdol), PA (vodoravno z obračanjem), PB (vodoravno), PD (nad glavo). Po obliki zvara pa se naučite napraviti ravni spoj, cikcak, triangel in okrogli spoj. Tečaj vsebije tudi vsebine: varstvo pri delu in vzdrževanje varilnih naprav. Po zaključku praktičnega dela tečaja pa boste po dogovoru z izvajalcema iz podjetja elvarte d.o.o. lahko opravili še kratek preizkus varjenja v pravi varilnoici s pravimi varilnimi aparati in obdelovanci. 

Za podrobnejši opis tečaja kliknite na: VSEBINA TEČAJA

 

Komu je tečaj namenjen:
Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo naučiti varjenja - tako mladim kot starejšim, tako moškim kot ženskam. Primeren je tudi za popolne začetnike. 
Predvsem je znanje varjenja priporočljivo za vse, ki delate v kmetijstvu, saj je na kmetijskih posestvih pogosto potrebno popravljati in vzdrževati kmetijske in druge stroje, popravljati nadstreške, vrata, ograje ali pa celo napraviti konstrukcije za določene pripomočke. 

Način izvedbe in termini tečaja:
Tečaj varjenja na simulatorju se izvede v 10 pedagoških urah (dva dni po 5 pedagoških ur). Na posameznem tečaju sta hkrati prisotna dva udeleženca. 

Tečaj bo potekal v varilnici, na sedežu podjetja Elvarte (Jezerska 41, 4000 Kranj).

Termini tečajev: pokličite nas in se bomo dogovorili individualno.

Cena tečaja: 295 EUR z DDV/osebo

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest za posamezen termin na št. 04/277 21 20, 041 499 934 oz. tecaji@bc-naklo.si.