Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Manj stresa, več dobrega počutja


SAMO MANJ STRESA NAM LAHKO DODAJA VEČ DOBREGA  POČUTJA

 

Na delavnico poglobljenega dihanja in dela na sebi se lahko vključi največ 15 oseb. Prednost imajo učitelji in učiteljice, ki so že začutili manjko vitalne energije ter povečane utrujenosti (sindrom pred izgorelosti) in vsi tisti, ki zdaj doživljajo svet družinske drame.

Termini delavnic : 27. in 29. 9. 2023, 25. in 27. 10. 2023, 29. 11. in 1. 12. 2023 (3 sklopi)

Ura: med 17.30 do 19.30 (skupaj 5 šolskih ur intenzivnega dela na sebi)

Cena: 125 EUR z DDV za en sklop delavnic (za prijavo na vse tri delavnice priznamo 10 % popusta)

Kaj je namera delavnic?

V tem prehitrem tempu življenja se učitelji vsakodnevno prevečkrat znajdete v kaosu stresa, zmedenosti, soočate se z obilnimi zahtevami, starševskimi pričakovanji, otroško radoživostjo, zelo togimi sistemi in obilico skrbi ter gore podatkov. V tako neetičnem svetu je dosti težje ohranjati pri sebi tudi zdravje ter mirno in spontano srce. To pa je v srednih letih prav za vse nas že nujno potrebno, da se v nas lahko ohranjajo zadovoljstvo, notranji mir in pa harmonija, ker nam edino lahko sidra boljše spance in kasneje bolj vitalne starosti. Osnova za večje zadovoljstvo pa je le, če je sproščena kisikova pot in temu športna vadba že dolgo ni več kos. Ti dve delavnici sta prav zato zasnovani tako, da se boste lahko v srednjih letih (ter tudi kasneje) opolnomočili in da boste lažje kos vse preveč zahtevnim stresnim izzivom, kajti zdaj se delovna doba ne bo več skrajševala, temveč le še kdaj podaljševala.

Umirjeno predihavanje po točno določenem zaporedju (sedi se na stolih), ki je že preizkušeno, vam bo pomagalo ,,najbolj na hitro,, razbremeniti se skrbi, se spočiti ter hkrati obnoviti notranji zaklad miru. Ob tem se vam bo lahko najprej nazaj obnovili bolj globoki in regenerativni spanci, zaradi poboljšanega pretoka od znotraj v telesu in pri kisiku pa se ljudem nazaj okrepijo tudi vse psihofizične aktivnosti. 

S pomočjo pridobljenih tehnik boste vsako jutro lažje vstali in ker boste vedri, spočiti in umirjeni, boste lahko čez dan bolj uspešno premagovali gore podatkov ter zadolžitev. Poleg tega pa bo vaše zdravje vsak dan lepše cvetelo (manj stresa - manj bolniških).

Načrt dela: Vsak mesec se bosta izvajali po dve delavnici. Ob sredah bo potekalo spoznavanje, treningi ter učenje, medtem ko bodo bolj intenzivni treningi potekalo ob petkih. Naš cilj je, da boste enkrat mesečno lahko doživeli veliko bolj sproščeni vikend v krogu najdražjih. Osnovo az takešn regenerativni sprostitveni vikend v krogu najdražjih. Osnovo za takšen regenerativni sprostitveni vikend boste z lahkoto dosegli na podlagi našega dvodnevnega druženja, ki bo podprto s predihavanjem in zgibanju po točno določenih časovnih omejitvah. Vse naše vadbe se vedno izvajajo le stoje ali sede na stolih (zaradi boljše cikrulacije pri krvi. Vse pdoboljene dobre prakse pa boste lahko učitelji varno souporabljali pri delu z učenci/dijaki/študenti.

O vodji delavnic: Te delavnice vodi ga. Brigita Jevnikarjeva iz društva Valantis Kranj. Nedavno je praznovala 61. rojstni dan. Že več let vodi svoje avtorske izkustvene delavnice iz predihavanja ter samo-pomoči na različnih lokacijah, med drugimi na: Višji Vibraciji Ljubljana; LU Kranj, Radovljica in Ljubljana, EU Radovljica; Socio Celje; sodeluje pa tudi z CTRP Kranj. Poleg tega, da je bila vrsto let podjetnica, je od leta 1995 tudi raziskovalka sonaravnih tehnik in pod svetov. Bila je članica Hospica, zdaj pa poleg vodenja predihavanja redno dela tudi z ranljivimi skupinami, kot so invalidi s cerebralno paralizo, osebe z Parkinsonovo boleznijo, ter zdaj tudi z osebami, ki trpijo za demenco.