Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Zelenjadarstvo


ZELENJADARSTVO

Gre za usposabljanje s področja tehnologije vzgoje vrtnin, namenjeno kmetovalcem, ki se ali se želijo na kmetiji dopolnilno ukvarjati z vzgojo vrtnin in vrtnarjenjem in si želijo pridobiti še več praktičnih izkušenj na področju zelenjadarstva. 

Podrobnejša vsebina programa in predviden časovni potek usposabljanja: 
- Podnebni dejavniki (svetloba, toplota, veter, voda, zrak) in vpliv na rast 
- Tehnologija vzgoje vrtnin, tehnologija vzgoje posameznih vrtnin, vrednost metabuolitev v zelenjavi glede na način pridelave 
- Tehnologija vzgoje vrtnin in načini setve 
- Talni dejavniki, talni profili ali horizonti, procesi v tleh, organizmi v tleh 
- Tehnologija vzgoje rastlin, cepljenje, izkušnje z vrtninami 
- Novosti v hortikulturi (predviden ogled na terenu) 
- Hranila za rastline, načini dognojevanja
- Tehnologije pridelave vrtnin (predviden ogled na terenu)
- Bolezni in škodljivci zelenjadnic, načini varstva rastlin 
- Stročnice, čebulnice

Spretnosti pridobljene s programom:
Kandidat prepozna priložnosti v okolju z namenom vzpostavitve dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Ciljna skupina: Zaposleni na kmetijah in vrtnarijah. Zaželjeno je, da imajo kandidati doma proizvodnjo lastnih pridelkov, ki jim želijo skozi izobraževanje vdihniti novo življenje in začeti v nekaterih pogledih tržiti na novo oz. postaviti celoten koncept produkta od začetka do prodaje na novo.

Pogoj za vključitev: kandidat mora biti zaposlen (to dokazujete z izjavo delodajalca oz. izpisom iz ZPIZ-a o obdobjih zavarovanja - obrazec)
Pogoj za uspešen zaključek programa: 80 % prisotnost, ki se dokazuje s podpisom na listi prisotnosti (po zaključku programa pridobite potrdilo z opisanimi kompetencami) ter opravljena naloga po navodilih izvajalcev.
Trajanje programa: 50 ur 
Termini izvedbe: 3. 10., 4. 10., 6. 10., 10. 10., 12. 10., 13. 10., 15. 10., 17. 10. 2022 od 16.00 do 20.00 ure, razen terenski del (sobota), ko bo potekal v dopoldanskem času.

Več o programu si preberite TUKAJ. 

 

Več informacij o razpisanih programih: danijela.grubac@bc-naklo.si, peter.ribic@bc-naklo.si (04 277 21 13, 04 277 21 20, 041 499 934)

Prijave na usposabljanja: tecaji@bc-naklo.si ali danijela.grubac@bc-naklo.si ter na telefonski številki 04 277 21 20 ali 041 499 936.