Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Usposabljanje mentorjev v podjetjih 2023 - 2026BREZPLAČNO PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKO USPOSABLJANJE MENTORJEV V PODJETJIH 2023 - 2026

BC Naklo je eden izmed partnerjev konzorcija, ki je bil izbran na JR »Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2023–2026« in je sofinanciran s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Evropske unije - NextGenerationEU.

Med leti 2023 in 2026 na BC Naklo izvajamo brezplačna 32-urna usposabljanja mentorjev na deloviščih, ki želijo pridobiti pedagoško-andragoško usposobljenost za delo z dijaki na praktičnem usposabljanju in/ali s študenti na praktičnem izobraževanju na delovišču.

Projekt ponuja dva sklopa brezplačnih usposabljanj za mentorje:

  1. štiridnevno osnovno usposabljanje za mentorje: Usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom in študentom na praktičnem izobraževanju (32 ur)
  2. štiri nadaljnja enodnevna usposabljanja za mentorje:

 

Pogoji za vključitev v program usposabljanja

osnovno usposabljanje se lahko vključijo zaposleni, ki izpolnjujejo pogoje:

Kandidati za mentorje dijakom na praktičnem usposabljanju z delom se lahko vključijo v usposabljanje, če imajo:

Kandidati za mentorje študentom na praktičnem izobraževanju se lahko vključijo v usposabljanje, če imajo:

 

nadaljnja usposabljanja se lahko vključijo:

 

Prijavi se lahko vsak zaposleni posameznik, ki želi pridobiti kompetence in pedagoško-andragoško usposobljenost za delo z dijaki in/ali študenti na delovnem mestu in ima primerno stopnjo izobrazbe.

Svoje zaposlene lahko prijavi podjetje, ki se želi vpisati v register učnih mest, in ki želi svojim zaposlenim omogočiti izpopolnjevanje na področju mentorstva dijakom in študentom v njihovem podjetju.

 

Potek in program usposabljanja

Usposabljanje poteka v skupini do 12 udeležencev.

Osnovno usposabljanje obsega 32-urni program, izveden v štirih dneh, usposabljanje pa udeleženci zaključijo s pripravo zaključne naloge.

Nadaljnja usposabljanja obsegajo 8-urne programe, izvedene v enem dnevu. Udeleženec se prijavi na vse štiri programe nadaljnjega usposabljanja.

 

Termini izvedbe osnovnih usposabljanj v letu 2024:

1. termin: 13. 5., 14. 5., 15. 5. in 27. 5. 2024 (skupina je polna)

2. termin: 10. 6., 11. 6., 13. 6. in 26. 6. 2024 (zbiramo prijave)
Vabljeni, da obiščete spletno stran projekta http://www.usposabljanje-mentorjev.si

Infromacije o pravicah za posameznike, na katere se nanašajo osebni podatki.