Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Strokovno usposabljanje v kulinariki za upravljalce oz. zaposlene na turističnih in izletniških kmetijah


STROKOVNO USPOSABLJANJE V KULINARIKI ZA UPRAVLJALCE OZ. ZAPOSLENE NA TURISTIČNIH IN IZLETNIŠKIH KMETIJAH

V okviru 50-urnega brezplačnega usposabljanja, boste upravljalci oz. zaposleni na turističnih in izletniških kmetijah razširili in poglobili svoje znanje v kulinariki. Nadgradili boste znanje o poznavanju živil, njihovi prehranski vrednosti in varnosti živil ter obnovili smernice zdravega prehranjevanja. Prejeli boste informacije in nasvete za optimizacijo gostinskih obratov in se seznanili z novimi tehnologijami v pripravi hrane. Glavnina programa bo namenjena pripravi različnih (tradiconalnih) jedi na drugačen, sodobnejši način, vključevanju različnih živil v gostinsko ponudbo, pri čemer bo poudarek na uporabi doma pridelanih surovin, pri tem pa predvsem različnih kosov mesa, rib, žit, testenin, pa tudi na uporabi zelišč, dišavnic in divjih rastlin v kulinariki. Udeleženci se bodo seznanili tudi s peko kruha in drugih izdelkov z drožmi in z izdelovanjem tradicionalnih sladic na inovativnejši način. Del programa bo namenjen tudi kreiranju menijev in postavitvi jedi na krožnikih. Ob zaključku programa boste udeleženci nadgdarili tudi svoje znanje iz poslovnega komuniciranja.

Podrobnejša vsebina: 
- živila, njihova prehranska vrednost in varnost
- smernice zdravega prehranjevanja
- načrtovanje in optimizacija gostinjskih obratov in predstavitev novejših tehnologij v pripravi hrane
- racionalna uporaba mesa v vključevanje v gostinsko ponudbo
- ribe in uporaba žit v kulinariki ter njihovo vključevanje v gostinsko ponudbo
- izdelava in priprava testenin in njihovo vključevanje v gostinsko ponudbo
- peka z drožmi
- divje rastline v kulinariki in njihovo vključevanje v gostinsko ponudbo
- izdelava sladic na sodoben način
- kreiranje menijev in postavitev jedi na krožnike
- poslovno komuniciranje

Ciljna skupina: Upravljalci oz. zaposleni na/v turističnih in izletniških kmetijah ter drugi zaposleni, ki jih to področje zanima (npr. upravitelji gorskih koč, zaposleni v tradicionalnih gostilnah, glampingih ipd.)

Pogoji za vključitev: Kandidat mora biti zaposlen ali samozaposlen. To dokazuje z izjavo delodajalca ali z izpisomv iz ZPIZ-a o obdobjih zavarovanja - obrazec. 

Predvideni termini: Jesen - zima 2021/2022

Trajanje in potek programa: Usposabljanje bo potekalo v 10 srečanjih po 5 pedag. ur (skupaj 50 pedag. ur). Del usposabljanja (10 ur oz. dve srečanji) bo izveden preko spleta. 

Pogoj za uspešen zaključek programa in pridobitev potrdila: 80 % prisotnost in uspešno opravljena naloga (izdelava primera jedilnika)

Več o programu si preberite  tukaj. 

Za več informacij in prijave nas pokličite oz. nam pišite na: 04/277 21 13, 04/277 21 20, 041 499 934, tina.kosir@bc-naklo.si, danijela.grubac@bc-naklo.si, peter.ribic@bc-naklo.si.