Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Zeliščarske delavnice


Zeliščarske delavnice z Jožico Bajc Pivec

Jožica Bajc Pivec o sebi pravi, da je zeliščarka nabiralka, ki živi v naravi in za naravo. Zelišča so jo zanimala že celo življenje, z njimi pa se je začela bolj intenzivno ukvarjati leta 2010. Z leti je svoje znanje razširjala in poglabljala. Zanimajo jo zdravilne moči zelišč, zeliščne esence in tinkture, njena velika strast pa so razni zeliščni napitki. Svoje znanje z veseljem in velikodušno posreduje vsakomur, ki ga bogato rastlinje zanima. Z delitvijo znanja pomaga ljudem in širi zavedanje o pomenu ohranjanja starih znanj. 

Za vas je ga. Jožica Bajc Pivec pripravila naslednje delavnice: 

_________________________________________________________________________________________

JESEN – ČAS ZA NABIRANJE ZDRAVILNIH PLODOV
Mnogi jesenski plodovi imajo zdravilne učinkovine. S pravilnim nabiranjem in pripravo nam lahko pomagajo pri marsikateri težavi. Ob robovih gozda najdemo rdeče plodove gloga, šipka in rumenega drena, črne jagode navadnega brina so ravno tako nepogrešljive v domači lekarni. Iz želoda si lahko pripravimo zdravo kavo, če pa se ozremo po bregovih, še vedno lahko najdemo smetliko zlato rozgo, konjsko grivo,… Na tečaju boste spoznali zdravilne moči posameznih zelišč in načine uporabe. Dobili boste številne recepte za uporabo v zdravilne in kulinarične namene.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV
Termin delavnice: 3. 10. 2023, ob 16.00


IZDELAVA MAZIL V DOMAČI KUHINJI
Se mogoče spomnite babice ali sosede, ki je znala pripraviti zeliščno mast, ki je pomagala pri vseh težavah. Se vam zdi to danes nemogoče? Pridružite se nam na zeliščarski delavnici, kjer se boste naučili, kako izdelati učinkovito zeliščno mazilo kar v domači kuhinji. Poleg mazila boste domov odnesli še vzorec dezodoranta in mazila za ustnice.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV
Termin delavnice: 9. 11. 2023, ob 16.00

 

PRIDI NA ČAJ

Na tečaju boste spoznali:

Cena delavnice: 39 EUR z DDV
Termin delavnice: 22. 11. 2023, ob 16.00

 

DVANAJST SVETIH DNI BOŽIČA
Vsako leto v božičnem času prihajajo na zemljo zelo močne kozmične energije. Z njihovo pomočjo si lahko na nek način trasiramo zdravje za celotno prihajajoče leto. S pomočjo naravnih izdelkov (posamezna zelišča, čaji, mazila, tinkture...) si po določenih postopkih na določen dan krepimo odgovarjajoči del organizma. 
Udeleženci delavnice boste prejeli praktična navodila, kako si sami izdelate zeliščne pripravke ter kdaj in kako jih uporabljati. 

Cena delavnice: 39 EUR z DDV
Termin delavnice: 13. 12. 2023, ob 16.00

 

ZAČIMBE IN DIŠAVNICE Z NAŠIH VRTOV V SLUŽBI ZDRAVJA
Začimbe in dišavnice so tisti dodatki jedem, ki jim oplemenitijo okus in dodajo značilen karakter. Ni pa samo okus to kar nam dajejo, imajo tudi močne zdravilne učinkovine. Te nam pomagajo pri boljši prebavi, spodbujajo presnovo. Katere vse so te začimbe in dišavnice, ki jih najdemo na naših vrtovih, in kako nam pomagajo pri krepitvi in ohranjanju zdravja, vse to boste udeleženci izvedeli na zeliščarski delavnici.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja: 25. 1. 2024, ob 16.00

 

RADOSTI ŽIVLJENJA IN ZELIŠČA
Zelišča imajo različne moči delovanja, ki so jih ljudje včasih znali bolje uporabljati. Med te sodijo tudi afrodiziaki. Morda jo valentinovo pravi čas, da pokukamo med zapise in pripravimo kakšen vzpodbuden pripravek. Kaj pravzaprav je afrodiziak, kako deluje, katere rastline imajo to moč? Vse to boste udeleženci izvedeli na delavnici. Poleg tega boste prejeli tudi recepte za pripravo afrodiziakov v domači kuhinji.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja: 13. 2.2024, ob 16.00

 

NABIRANJE ZELIŠČ IN ČAJNE MEŠANICE
Samo iz pravilno nabranih, posušenih in shranjenih zelišč si lahko izdelamo kvalitetne zdravilne pripravke. Na delavnici boste spoznali, kaj je pri tem pomembno in česa ne smemo početi pri delu z zelišči. In ko smo vse naredili prav, je pomembno, da znamo sestaviti pravilno in učinkovito čajno mešanico. Udeleženci delavnice boste spoznali, katera zelišča se lahko mešajo in kaj ne sodi skupaj. Na voljo je kar nekaj različnih čajnih mešanic za različne težave.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja: 5. 3. 2024, ob 16.00

 

POMOČ ZDRAVILNIH RASTLIN PRI PREMAGOVANJU SPOMLADANSKIH TEŽAV
Spomladanske težave so stalnica v našem življenju. Z njim se lahko spopademo tudi s pomočjo zelišč. Veliko rastlin deluje razkuževalno, nekatere krepijo naš imunski sistem in telo. S pravilno uporabo si lahko zelo dobro pomagamo pri premagovanju težav z obvladovanjem virusov. Na delavnici boste spoznali katere zdravilne rastline nam lahko pomagajo in kako jih pravilno kombinirati in uporabljati.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja:19. 3. 2024, ob 16.00

 

ZDRAVILNE RASTLINE IZ ZELIŠČARSKE KOŠARE
V vsakem letnem času lahko v naravi najdemo kakšno zdravilno rastlino. Le poznati jih moramo in seveda tudi znati pravilno uporabiti. Ob polni košari aktualnih dišečih in cvetočih zdravilnih rastlinje pridobivanje znanja lažje. V živo boste spoznali rastline, jih otipali in povonjali, nekatere boste lahko tudi okusili. Ob tem boste spoznali njihovo uporabnost v različne namene: zdravilno, kulinarično, mogoče tudi čarno. Zapiske si boste lahko obogatili z neštetimi recepti in načini uporabe.

Cena delavnice: 39 EUR z DDV
Termin delavnice: 18. 4. 2024, ob 16.00

 

DO LEPOTE Z ZELIŠČI 
Ne le za pomoč pri zdravstvenih tegobah, zdravilne rastline so lahko tudi učinkovito sredstvo za ohranjanje telesne lepote. To področje so zelo dobro poznali že nekateri stari narodi na primer Egipčani, Stari Grki, Rimljani. V starih zapisih še vedno najdemo kakšen zanimiv recept za povračilo mladosti. V današnjem času lahko ravno tako izkoristimo te moči rastlin. Spoznali boste uporabo rastlin za nego posameznih delov telesa. Izvedeli boste katere rastline v kakšnih pripravkih najbolje izkoristimo. Ne bo manjkalo niti zanimivih receptov.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja: 8. 5. 2024, ob 16.00

 

MAGIČNE MOČI ZELIŠČ
Zdravilne rastline in njihove moči so včasih povezovali z gibanjem sonca, lune in planetov. Danes je to znanje že utonilo v pozabo. Ponekod se je še ohranila navada spletanja venčkov iz kresnih rož, ki so zataknjeni za vrata, okna ali strešni tram, varovali hišo in prebivalce pred nesrečami. Med starimi zapisi in v različnih padarskih bukvah se še najdejo zapisi o izdelavi različnih zdravilnih pripravkov, ki naj bi imeli še posebej močno delovanje. To staro znanje lahko s pridom uporabimo tudi v današnjem času. Spoznali boste katere so te rastline, kako si iz njih pripravite različne pripravke in na kakšen način jih lahko uporabljate.

Cena tečaja: 39 EUR z DDV
Termin tečaja: 4. 6. 2024, ob 16.00


Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si