Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Počitniške delavnice za osnovnošolce


 

KONJIČKOVE DELAVNICE IN KUHARSKO-SLAŠČIČARSKE DELAVNICE ZA OTROKE

Za mlade ljubitelje narave, živali in ustvarjanja med poletnimi počitnicami organiziramo dopoldansko KONJIČKOVO DELAVNICO in popoldansko KUHARSKO - SLAŠČIČARSKO DELAVNICO. 
 

Dopoldanski del:

Dopoldanski del delavnic je namenjen druženju in gibanju na prostem. Otroci bodo čas preživljali v stiku s konji na šolskem posestvu, z njimi se bodo odpravili na sprehod po bližnjem gozdu, kjer si bodo postavili prav poseben kotiček, ki bo namenjen druženju in ustvarjanju. Poleg tega, da bodo imeli vsak dan delavnice možnost zajahati konja, se jih bodo učili tudi hraniti, negovati, čistiti in skrbeti zanje, vsak dan pa bo posvečen še posebni tematiki. Prvi dan bo namenjen spoznavanju in spoznavnim igram ter ogledu šolskega posestva, v nadaljevanju pa bo sledil Pehtin dan, dan vodnih doživetij, dan za iskanje zaklada in vrtnarski dan.  

Popoldanski del: 

Po kosilu sledi popoldanska kuharsko - slaščičarska delavnica. Otroci se bodo prelevili v mlade kuharske šefe in po receptih skupaj pripravili slastne jedi. Vsak dan si bodo skuhali glavno jed in spekli sladico. Spoznali se bodo z različnimi kuharskimi tehnikami in osnovami varnega dela v kuhinji.

Kaj je dodaten razlog za vključitev v naše delavnice:

Tekom delavnic bodo otroci razvijali gibalne spretnosti, ravnotežje in koordinacijo, pa tudi fino motoriko in ustvarjalno mišljenje. V skupini se bodo učili tudi potrpežljivosti, odgovornosti, medsebojne komunikacije ter sočutja do sočloveka in narave. Vse omenjene sposobnosti otroci razvijajo v sproščenem vzdušju, v naravi, skozi igro in ustvarjanje. 

Potek delavnic:

Delavnice potekajo v petih terminih po en teden, od ponedeljka do petka, med 7.00/7.30 in 15.00/15.30 uro. V dopoldanskem času poteka konjičkova delavnica do 11. 30 ure, sledi kosilo, ob 12.30 pa se prične popoldanska ustvarjalna delavnica, ki se zaključi do 15.00 ure. Odločite se lahko za obisk obeh delavnic ali pa samo dopoldanske oz. popoldanske. Priporočljiva starost otrok je od 6. do 12. let.

Cenik delavnic: 

Razen kosila, ki se plača posebej, sta v ceno delavnic vključeni dopoldanska in popoldanska malica. 
 

Termini za počitniške delavnice v letu 2024:

V kolikor za določen termin ne bomo prejeli dovolj prijav, si pridržujemo pravico do odpovedi delavnic v tem terminu. 
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si