Počitniške delavnice za OŠ


KONJIČKOVE DELAVNICE IN KUHARSKO-SLAŠČIČARSKA DELAVNICE

Za mlade ljubitelje narave, živali in ustvarjanja vsako leto med poletnimi počitnicami organiziramo dopoldansko konjičkovo delavnico in popoldansko kuharsko-slaščičarsko delavnico. 

KONJIČKOVA DELAVNICA
Druženje in spoznavanje z živalmi je za otroke nekaj najlepšega in tudi poučnega. Na delavnici bodo imeli otroci vsak dan priložnost zajahati konje, učili pa se jih bodo tudi hraniti, negovati, čistiti njihov dom in skrbeti zanje. Spoznavali bodo njihovo razmišljanje, počutje, vedenje in značaj. Jahanje in stik s konji pozitivno vpliva na otrokove gibalne sposobnosti, ravnotežje in koordinacijo, prav tako pa otrok tudi razvija psihosocialne funkcije. Poleg pridobivanja znanja o konjih, spoznavanja in druženja z vrstniki, se otroci učijo tudi potrpežljivosti, odgovornosti, medsebojne komunikacije ter krepijo zbranost. Vse omenjene sposobnosti otroci razvijajo v sproščenem vzdušju v naravi in skozi igro, v času bivanja na našem šolskem posestvu pa imajo priložnost spoznavati tudi druge živali in opazovati dejavnosti na kmetiji.

KUHARSKO-SLAŠČIČARSKA DELAVNICA
V popoldanskem času bodo otroci lahko preizkušali svoje kuharsko-slaščičarske spretnosti, saj bodo pripravljali različne preproste, a okusne jedi in slaščice. Z izdelki se bodo ob koncu delavnice posladkali in kar bo ostalo, odnesli tudi s seboj domov. Prejeli bodo tudi knjižico z recepti, da bodo lahko svoje pridobljeno znanje kasneje preizkusili tudi doma in presenetili svoje starše, sorodnike in prijatelje. 
 

Potek delavnic: Delavnice potekajo v štirih terminih po en teden, od ponedeljka do petka, med 7.00/7.30 in 15.00/15.30 uro. V dopoldanskem času poteka konjičkova delavnica do 11. 30 ure, sledi kosilo, ob 12.30 pa se prične popoldanska kuharsko-slaščičarska delavnica, ki se zaključi do 15.00 ure. Odločite se lahko za obisk obeh delavnic ali pa samo dopoldanske oz. popoldanske. Priporočljiva starost otrok je od 6. do 12. let.

Cenik delavnic: 

Termini za počitniške delavnice v letu 2019 - 2020:

V kolikor za določen termin ne bomo prejeli dovolj prijav, si pridržujemo pravico do odpovedi delavnic v tem terminu. 
Več informacij in prijave: 080 3900, 04 277 21 20, 041 499 934/936 oz. tecajiping@bc-naklopong.si