Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Uspešni na tekmovanju Kulinarična dediščina – uživam tradicijo

V torek, 14. 5. je bilo na BIC-u v Ljubljani 5. tekmovanje v znanju in spretnostih za dijake in študente Konzorcija biotehniških šol Slovenija z podnaslovom Kulinarična dediščina – uživam tradicijo. Naši dijaki in dijakinje z mentorji so tekmovali v vseh kategorijah in dosegli zelo lepe uvrstitve ter priznanja:  5 zlatih, 3 srebrna in 3 bronasta priznanja.

 

Ines Železnik iz 3.Č z  mentorico Ana Kavčič Karničar je bila prva v kategoriji Znanje z zlatim priznanjem in je dosegla vse točke.

Mateja Kalan in Miha Naglič iz 3.Č  sta pod mentorstvom Marije Urankar napisala projektno nalogo Tradicionalno, slovensko, domače tudi za 1. mesto in prejela zlato priznanje.

 

Prvo mesto smo dosegli tudi v novi kategoriji film oz. video. Posneli so ga Aljaž Jesenko, Denis Rozman in Andrej Klobučar iz 5.FD pri mentorici Anji Zaletelj. Naslov je »Sendvič vs. babičini žganci«. Ogledate si ga lahko na povezavi:  https://youtu.be/lukVPFvutdo

 

V kategorijah kulinarika in Živilstvo smo dosegli 3.mesto. Tim Bobnar iz 3.J je kuhal Krpice (bleki) z drobtinami in ajdovo belo kavo pod mentorstvom Majde Kolenc Artiček, Urška Lužar pa je spekla Ajdovo potico z skutinim nadevom pod mentorstvom Mirana Ahčina.

Ajda Jagodic iz 3.J je spekla Rožičevo pecivo in tudi dobila zlato priznanje.

Srebrna priznanja so dosegli Rok Pristov (3.J) v kulinariki, Barbara Jesenovec (3.Č) prispevek, Aljaž Smolej (2.L) fotografija

Katja Blažič iz 4.F je tekmovala v vizualni umetnosti in dosegla bronasto priznanje, ravno tako tudi Maja Čemažar iz 3.Č za prispevek ter Matej Zupan 2.L za fotografijo.

 

ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM IN MENTORJEM.

Majda Kolenc Artiček, članica OO za tekmovanje in koordinatorka