Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Natečaj za najboljšo pravljico

Pravljični svet Biotehniškega centra Naklo

Letos mineva 100 let od rojstva slovenske pravljičarke Ele Peroci, zato smo se v BC Naklo v tem šolskem letu odločili, da bomo za dijake razpisali natečaj za najboljšo pravljico. Rezultate natečaja objavljamo kot obeležitev mednarodnega dneva knjig za otroke (2. april).

Na natečaj je prispelo 20 zelo raznolikih pravljic, po mnenju komisije (Jera Oražem, Marija Jerše, Špela Camlek) pa je prvo nagrado osvojila Taja Lesjak iz 1. B, in sicer s svojo pravljico Nebesa ali pekel?

Ostali nagrajenci so še Rika Dolžan (1. M) – H2O (pravljica v narečju), Urška Hojkar (1. M) – Cajt božiča (pravljica v narečju), Florjan Čuden (4. Č) – Na žalost resnična sodobna pravljica in Andraž Oblak (4. Č) – Sodobna kmetijska pravljica.

V priloženem dokumentu si lahko vse nagrajene pravljice tudi preberete. In če ne veste, zakaj brati pravljice v odrasli dobi, lahko upoštevate nasvet pisatelja Neila Gaimana – »Pravljice so več kot resnične: ne samo, da nam pripovedujejo o tem, da zmaji živijo, temveč nam povedo, da jih lahko premagamo.«

V pravljični svet so se letos prav tako potopili naši dijaki cvetličarji – vljudno vas vabimo, da si razstavo S pravljico v svet, kjer predstavljajo svoje cvetlične pravljične svetove,od 7. do 18. 4. 2022 ogledate v graščini Duplje (https://www.grascina-duplje.si/razstava/). Poleg izdelkov dijakov cvetličarjev bodo na ogled tudi nagrajene pravljice z našega prvega natečaja.

AKTIV SLOVENISTK