Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Zbor v Italiji


Gostovanje zbora v Italiji

V četrtek 25. 9. 2014, smo se člani pevskega zbora BC Naklo odpravili na 4-dnevno ekskurzijo v Italijo. Dopoldne smo se po kratkih intenzivnih vajah odpravili na pot proti Loianu v bližino Bologne, kjer nas je pričakala tja poročena Slovenka, ter nam izrekla prisrčno dobrodošlico maternem jeziku. Zvečer smo še istega dne domačine navdušili s samostojnim koncertom.


Družili smo se tudi z lokalnimi dijaki, ki so spomladi obiskali Slovenijo. Dijaki so nam naslednje jutro pripravili konferenco o gojenju kostanjev. Po ogledu kostanjevega gozda smo se odpravili v Imolo. Ogledali smo si lokalne znamenitosti ter dve vinarni. Izlet smo si popoldne popestrili še z ogledom znamenite proge Enza Ferrarija, kjer je včasih potekala velika nagrada San Marina.


V soboto smo imeli priložnost slišati lokalni Gospel Choir, seveda pa smo predstavili tudi slovensko narodno glasbo ter nekaj popevk.


Za konec lahko z navdušenjem povemo, da smo doživeli tri dni poletja, ter da bi z veseljem ponovili kakšno tako ekskurzijo.


Vid Razinger, član pevskega zbora BC Naklo