Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Dan pred prazniki


Dan pred prazniki

Zadnji šolski dan v letu 2014 smo se odločili, da bomo preživeli malo drugače. Poimenovali smo ga »Izkušnje nas učijo živeti«.

Prvi dve šolski uri so dijaki poslušali različna predavanja zunanjih gostov ali dijakov. Kmetijski in naravovarstveni oddelki so poslušali predavanje ga. Ajde Valher z Agencije RS za okolje, ki jim je pripravila zanimivo predavanje o suši, ter predavanje g. Boruta Gosarja, z naslovom Ideje, ki lahko pomagajo k uspešnejšemu kmetovanju. Zaključnim letnikom je bila predstavljena Fakulteta za organizacijske vede, 3. letniki pa so poslušali predavanje Varno v prometu, ki ga je pripravil Zavod vozim. Obiskala nas je tudi ga. Tilka Jamnik, ki je skušala mlade spodbuditi k branju, in naš nekdanji dijak Gašper Stanonik, ki je predstavil svojo prakso na Nizozemskem. Dijaki, ki so bili na izmenjavah ali praksi v Belgiji, Španiji, Norveški in Avstriji, so svoja doživetja predstavili sošolcem. V okviru projekta Učenje učenja so dijaki spoznavali tudi, kako se učiti določen šolski predmet.

Nato pa je za vse skupaj sledila impro predstava v šolski telovadnici. Člani KUD Kiksa so s pomočjo naših predlogov odigrali prizore, s katerimi so nas nasmejali do solz. Utrinke pa si lahko pogledate na fotografijah.

Janja Čenčič Gartner