Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Tekmovanja


REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA EKOKVIZ 2024 - tema Energatska pismenost

"To illuminate or not? That is the question now..."

Letošnja tema Ekokviza: ENERGETSKA PISMENOST – ni vse le v ugašanju luči in postavitvi solarnih panelov  - daleč od tega … gre za kompleksen pristop k učinkoviti rabi energije.
Na državnem Ekokviz tekmovanju 2.2.2024 v Celju so bili naši dijaki pod mentorstvom Mete Vovk zelo uspešni:

V kategoriji gimnazij: 

V kategoriji srednjih strokovnih in poklicno-tehničnih programov:

V kategoriji srednjih poklicnih programov:

Čestitke!!
Dijaška podjetja - srebrno priznanje

Biotehniški center Naklo je šolskem letu 2019/20 prvič sodeloval z zavodom za spodbujanje podjetnosti mladih JA Slovenija. V njihovem programu so sodelovala štiri dijaška podjetja (PROfit, Žlica okusa, Orhideus in Pencimals). Dijaki so se preko celega šolskega leta izobraževali v podjetniških vsebinah in praktično vodili svoja podjetja. Dijaška podjetja so se na srečanju dijaških podjetij odlično odrezala, podjetje PROfit pa je prejelo srebrno priznanje v kategoriji najboljše poročilo.

Nataša Šink, mentorica mladim podjetnikom

 

 

Naš podjetniški izziv je bil v samostojnem razvoju čokoladnih kroglic PROfruity z visokim deležem sirotkinih beljakovin ali proteinov – od tod izhaja tudi ime podjetja in izdelka. Zaradi dodanih beljakovin je naš izdelek nekaj posebnega na slovenskem tržišču.

Osnovna dejavnost našega dijaškega podjetja je izdelava čokoladnih izdelkov iz kakovostnih sestavin, ki so lokalno pridelane ali izvirajo iz pravične trgovine Fairtrade. Seveda je bilo treba izbrati ustrezno recepturo, izdelati učinkovit tehnološki postopek, izbrati okolju najprijaznejšo embalažo, analitično preveriti kakovost izdelka in zastaviti učinkovite smernice za promocijo in trženje.

Prepričane smo, da je sodelovanje v projektu JA Slovenija dobra popotnica za nadaljnji študij in naše poklicne kariere, saj smo pridobile veliko podjetniškega znanja, znanja o nastopanju pred ljudmi in kamero, torej osnove retorike, predvsem pa smo se naučile delati v timu in tvorno sodelovati. Nekdo je nekoč rekel: »Ne sodi knjige po platnicah, saj tako lahko zamudiš krasno zgodbo.« Menimo, da smo pred nekaj meseci odprle knjigo in napisale lepo poslovno zgodbo, našo PROfit zgodbo.

Hana, Lucija in Nika, dobitnice srebrnega priznanjaEva Smodiš 2 zlati in 2 bronasti priznanji na SloveniaSkills

Eva se je pod mentorstvom Sonje Jerič Štefe udeležila tekmovanja SloveniaSkills s  področja cvetličarstva. Tekmovanje je potekalo od 25.1. do 27.1. 2018 na sejmu Informativa v Ljubljani. Tekmovalci so izdelovali 6 izdelkov, za katere so je izvedeli tik pred tekmovanjem. Zlato priznanje je Eva dobila za visečo konstrukcijo in poročni šopek, bron  za namizni aranžma in epifino deblo. Poleg teh 4 izdelkov je nareditila še venec in v roki vezan šopek.