Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Športni tabor Seča


Športni tabor Seča

V petek 27. marca smo se dijaki in profesorji odpravili na šolski športni tabor v Seči, natančneje v dom Burja.

Po namestitvah v sobah in bungalovih smo se odpravili na našo prvo misijo - pohod preko Portoroža do Pirana. Ko smo prišli do Tartinijevega trga, smo se razkropili po mestu. Tam smo nekateri tekli do cerkve sv. Jurija, spet drugi na sladoled. Po vrnitvi v dom je sledila ribja večerja. Zvečer smo se odpravili na naporno vadbo v fitnes pod budnim očesom profesorjev. Sledilo je spanje.

V soboto smo odšli na pohod do solin, potem pa je sledilo veslanje. Veslali smo čez gojišča školjk in ob gojiščih rib. Tukaj smo dokazali, da lahko kanu z večinsko žensko sestavo pluje skoraj tako dobro, kot tisti z večinsko moško sestavo. Popoldan smo kolesarili. Pot nas je vodila po zelo strmih klancih nekdanje železniške proge Parancane, med drugim tudi skozi tunele. Ko smo prekolesarili vse klance še v drugo smer smo prišli nazaj v dom in imeli večerjo z odlično sladico. Sledile so večerne dejavnosti, na katero se nas je večina odpravila z opečenimi nosovi. V nedeljo smo se peš odpravili do Pirana, nato pa spakirali kovčke.

Tabor mi je bil zelo všeč, kljub temu, da še dva dni po kolesarjenju ne morem normalo sedeti zaradi trdih kolesarskih sedežev. Lepo je bilo vikend preživeti na morju in obleči kratke rokave. Mislim, da smo vsi uživali, in upam, da ni nikomur škodilo preveč morskega zraka in vode...


Hana Zupan, Ajda Troha, Polona Meglič – 1.L