Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Nagradna ekskurzija


Nagradna ekskurzija v Strasbourg, Bruselj in Luksemburg

Nagradni izlet za najuspešnejše letošnjega šolskega leta (2014/15) je potekal v obliki strokovne ekskurzije v Bruselj, Luksemburg in Strasbourg. Ekskurzija je bila organizirana v sodelovanju z pisarno evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, Biotehniškega centra Naklo ter mednarodnega projekta Vseživljenjskega učenja Generation S(ustainability).

 

Cilji ekskurzije so bili doseženi v celoti:

- spoznati delovanje Evropske unije,

- spoznati posamezne institucije EU in delo zaposlenih v njih (Evropski parlament, Evropsko komisijo, Odbor regij EU) v Bruslju in Strasbourgu,

- spoznati delovanje Sveta Evrope v Strasbourgu,

- spoznati delovanje Evropske banke za obnovo in razvoj v Luksemburgu,

- spoznati in si ogledati Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu,

- spoznati delovanje Evropske unije na področju trajnostnega razvoja, ogled botaničnega vrta v Bruslju.

 

Ekskurzije se je udeležilo 44 nagrajenih dijakov, 3 spremljevalci učitelji (Andraž Kalamar, veronika Gorjanc, Miran Ahčin) in Andrej Černigoj, zaposlen kot asistent evropskega poslanca Lojzeta Peterleta.

 

Pripravil: Andraž Kalamar

 


 

Mnenje udeleženke

Trije dnevi, tri države in tri mesta, ki smo jih obiskali – na kratko najboljši nagradni izlet, ki je bil zame motivacija za učenje maturitetne snovi in nagrada za uspešno zaključeno gimnazijo in narejeno maturo. Skozi vsa štiri leta smo večkrat omenili oziroma se pogovarjali o evropskih institucijah, Evropski uniji, Bruslju … tokrat pa smo veliko institucij dejansko obiskali in poslušali o njih, kar je dopolnilo in utrdilo naše znanje.
Poleg tega, da je bil izlet zelo poučen, smo videli tudi veliko turističnih znamenitosti – mimo Atomiuma v Bruslju pač ne moreš, brez da bi naredil kakšno fotografijo.
J
Izlet je bil najboljša izbira za začetek počitnic in čudovit zaključek gimnazijskih dni. Hvala!

Monika Filipič