Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Dan gimnazije


Dan gimnazije

15. oktobra smo imeli na gimnaziji že tradicionalen dan odprtih vrat – Dan gimnazije. Za obiskovalce so gimnazijci s svojimi mentorji pripravili zanimiv kulturni program in odprte učilnice.

Dan gimnazije so obiskali tudi trije študenti prvih letnikov, ki so v 4. letniku gimnazije izdelali raziskovalno nalogo. Aljaž Mulej, Petra Kern in Anja Šivic, ki so za svojo raziskovalno nalogo prejeli Krkino nagrado, so z osnovnošolci delili svoje gimnazijske izkušnje. Gimnazijki Ana Mestinšek Mubi in Jerica Lukežič sta obiskovalce navdušili z dvema glasbenima točkama. Amadej Milost, Špela Gorišek in Zala Filipič, ki so vodili osrednji program, so predstavili različne možnosti izmenjav in tekmovanj, ki se jih lahko udeležijo gimnazijci.

Pri ogledu odprtih učilnic so obiskovalci reševali miselne orehe, spoznali, kaj je biotehnologija in dobili vpogled v laboratorijsko delo. Gimnazijci so predstavili nastajanje angleške revije The sky is the limit ter nagradno ekskurzijo, v kateri so obiskali osrednje institucije Evropske unije. V likovni učilnici so spoznali wordart umetnost, ki je nastajala s pomočjo dobrih starih pisalnih strojev. V veliki telovadnici je bil predstavljen pouk športne vzgoje.