Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Ekskurzija na Dunaj


Ekskurzija na Dunaj

Tokratni jesenski projektni dnevi so bili povezani z bogato kulturo avstrijske prestolnice Dunaj

V torek - 20. oktobra - smo se dijaki in trije učitelji naše šole udeležili izleta, ki je vključeval obisk živalskega vrta Schönbrunn.

Dunajski živalski vrt je najstarejši na svetu, saj so ga Habsburžani zgradili že leta 1752. V živalskem vrtu domuje več kot 500 živalskih vrst, med njimi tudi precej ogroženih. Tako smo med drugim občudovali: koale, pande, sibirskega tigra, leva, geparda, leoparda, povodnega konja, različne vrste pingvinov, severnega medveda.

Živalski vrt se nahaja v parku ob prelepem dvorcu Schönbrunn, ki je bil poletna rezidenca cesarske družine Habsburžanov. Ogledali smo si tudi bližnji muzej dvornih kočij.

Naša vodička - gospa Sofija - nam je tudi veliko povedala o življenju Habsburžanov, o njihovem 600 - letnem vladanju v evropskem prostoru. Habsburžani so močno zaznamovali tudi našo (slovensko) zgodovino.  Nenazadnje smo slišali veliko zanimivih zgodb o Mariji Tereziji, kot tudi o Elizabeti Bavarski - z vzdevkom Sisi.

V popoldanskem delu programa smo se peljali in sprehodili po centru mesta Dunaj. Videli smo: palačo Hofburg, mogočno gotsko cerkev sv. Štefana avstrijski parlament, dunajsko Mestno hišo, opero in Univerzo, Votivno cerkev. Za konec smo obiskali še znamenito Hundertwasserjevo hišo.

Vrnili smo se utrujeni, vendar polni lepih vtisov. Dunaj je prav gotovo potrebno še obiskati in se predati znanjem s področij umetnosti, kulture in znanosti.