Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Izlet v Planico

V četrtek, 21. 3. 2019, smo se z Zavarovalnico Triglav odpravili na izlet v Planico, kjer smo si ogledali uradni trening in kvalifikacije slovenskih skakalcev.

Ob  6:40 se nas je 8 dijakov zbralo v Strahinju, kjer smo počakali avtobus.  Z nami so bili tudi učenci osnovne šole Nakla in nekaj dijakov iz drugih gorenjskih srednjih šol. Na avtobusu so nam organizatorji razdelili kupone za malico, kape zavarovalnice Triglav in vstopnice za ogled. Ko smo prispeli v Planico, smo se dogovorili, kje in kdaj se dobimo, nato pa smo sami odšli do skakalnice.

Stežka smo se prebili do opazovalnega mesta, saj je bilo veliko gneče. Ob ogledu uradnega treninga smo se zelo zabavali, saj je bilo vzdušje odlično in vreme zelo naklonjeno dolgim poletom.   Po treningu smo se odpravili do šotora, kjer smo si postregli s hrenovko v štručki in s krofi, kar nam je prav tako omogočila Zavarovalnica Triglav. Sledile so še kvalifikacije in naši orli so se uvrstili zelo visoko, s čimer smo bili navijači zelo zadovoljni.

Po koncu ogleda uradnega treninga nas je čakala še zabava ob odru. Glavne zvezde so bili Boštjan Nipič, Challe Sale, skakalci in naš predsednik Borut Pahor. Po zaključenem programu  smo se utrujeni odpravili domov.

V izletu smo zelo uživale in to izkušnjo bi še kdaj ponovile. Vzdušje je bilo zelo pozitivno in opazile smo, da smo vsi navijali za vse skakalce in ne samo za svoje, kar  nas je precej razveselilo.  Zelo nam je bilo všeč, da je Zavarovalnica Triglav ogled skokov omogočila kar 5.000 otrokom, saj je bila zaradi tako velike udeležbe izkušnja še bolj zabavna in nepozabna.

 

Nadja Dimitrievska,  Neža Dolenc in Nika Kaplja