Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Tekmovanje dijakov srednjih živilskih šol

Četrtič smo se udeležili tekmovanja dijakov srednjih živilskih šol v pekarstvu in slaščičarstvu, na 63. Gostinsko turističnem zboru z mednarodno udeležbo. Tekmovanje je potekalo 11. 10. 2016 v Zdravilišču Radenci. V razmerah, ki so bile na voljo na velikem odru teniške dvorane, so vsi tekmovalci izdelali odlične izdelke.

 

Pri pekih se je tekmovanja udeležila dijakinja Živa Božič ter dijaka Jakob Razinger in Jan Vesel iz 2. I razreda, pod mentorstvom Ane Prošek.

Izdelali so tri različne vrste pekovskega peciva na izbrano temo Jesen: brioš pecivo, polnjeno pecivo in malo pleteno pecivo, vsakega po 10 kosov (teža enega kosa peciva 60-70 g). Kot okrasni izdelek na izbrano temo so izdelali pleteni veliki izdelek iz šestih pramenov v obliki kače, ki so jo okrasili z listjem, ki so ga oblikovali iz mrtvega testa.   

Tekmovalci so prejeli srebrno priznanje za sodelovanje in bronasto medaljo za doseženo 3. mesto v ekipnem tekmovanju dijakov srednjih živilskih šol - pekarstvo.

 

Pri slaščičarjih so se tekmovanja udeležile dijakinje: Katja Krajnik iz 3. J razreda ter Lana Kokl in Elizabeta Kropivnik iz 2. J razreda, pod mentorstvom Mirana Ahčina.

Dijakinje so izdelale dve enaki restavracijski sladici in dekorirale že prinešeno torto (jogurt-jagoda) na temo poroka.

Tekmovalke so prejele bronasto priznanje za sodelovanje v ekipnem tekmovanju dijakov srednjih živilskih šol - slaščičarstvo.