Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

ŠKL nogomet


POROČILO O ŠKL NOGOMETU SEZONA 2011/12

V letu 2011/12 se je BC Naklo vključila v projekt ŠKL nogomet. Na pobudo kapetana ekipe Luke Kuralta smo spomladi leta 2011 začeli z zbiranjem podpisov vseh dijakov, ki so želeli sodelovati v projektu. Ko smo zbrali dovolj podpisov je ravnateljica Andreja Ahčin odobrila prošnjo in tako smo

Se pridružili ostalim ekipam, ki v tem projektu že sodelujejo.  Igralci, ki so našo ekipo zastopali prvo leto v ŠKL nogometu so bili Luka Kuralt, Tilen Klinar, Matej Rupar, Matjaž Leben, Jure Jeglič, Lovro Kokot, Jure Čufer, Luka Papler, Blaž Vodnik, Martin Malovrh, Dominik Pikš, Aljaž Klančnik, Tilen Brelih in Vid Žitko.

Z začetkom šolskega leta 2011/12 so se že začeli prvi treningi. Slednje smo imeli dvakrat na teden v šolski telovadnici. Kmalu za tem je sledila razdelitev v skupine, tako da vsako regijo sestavljajo 4 ekipe. V naši skupini smo bili predstavniki gorenjske regije in sicer poleg naše šole tudi gimnazija Kranj,  gimnazija Jesenice in šolski center Škofja Loka.

Naša prva tekma, ki je bila odigrana na naši šoli proti šolskemu centru Škofja Loka. Naši nasprotniki so bili favoriti skupine, saj so prejšnjo sezono prišli do četrtfinala. Prva tekma je bila uspešnejša za nas, saj smo zmagali z rezultatom 4:3 in tako napovedali, da si obetamo visoko uvrstitev, vendar je že v naslednjem krogu v katerem smo se pomerili z gimnazijo Kranj smo ugotovili, da vseeno ne bo tako lahko kot smo si predstavljali. Doživeli smo poraz  8:1. Ta poraz nas ni ustavil in tako smo naslednji tekmi, kateri smo odigrali proti gimnaziji Jesenice popravili vtis. Prvo tekmo na Jesenicah smo zmagali z rezultatom 3:2, drugo tekmo pa remizirali na domačem igrišču. Rezultat je bil 2:2. Sledila je povratna tekma proti šolskemu centru Škofji Loki, ki se je odvila v dvorani Poden  v Škofji Loki, ob prisotnosti snemalne ekipe ŠKL-ja. Tekma se je končala z rezultatom 6:2 za domačine, vplivala pa je tudi na zadnjo tekmo, katera je bila odigrana na naši šoli. Tudi to tekmo so nas spremljali snemalci ŠKL-ja. Proti gimnaziji Kranj smo izgubili z rezultatom 5:1.

Tako se je končal redni del v katerem smo zabeležili dve zmagi en remi in tri poraze. Kljub temu smo se prebili v izločilne boje med 16 najboljših ŠKL  ekip v Sloveniji. Žreb nam je določil ekonomsko šolo Murska Sobota, ki pa je bila na obeh tekmah boljši tekmec in je zasluženo napredovala v četrtfinale.

Tako smo končali našo krstno sezono v ŠKL nogometu. Prišli smo do osmine finala. Lahko smo ponosni nase, čeprav je res, da bi lahko dosegli še več. Naslednje leto bo nova priložnost. Nove uspehe lahko dosežejo dijaki, ki nas bodo zastopali v naslednjem letu. Resda večina dijakov(6), ki so bili nosilci igre zaključuje srednjo šolo in jih drugo leto ne bo v ekipi, vendar ni dvoma, da jih bodo v naslednji sezoni uspešno nasledili mlajši člani.

Za zaključek bi se rad zahvalil navijaški skupini Črni levi, ki so nas spremljali na domačih tekmah in nas podpirali z vsem srcem. Bili ste res LEVJESRČNI in ste na vseh domačih tekmah pustili poseben čar. Hvala za Vašo podporo.

Vid Žitko