Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Tabor Radenci

TABOR V RADENCIH

V prvem tednu septembra smo se 2. letniki gimnazije odpravili na tabor ob Kolpi.

Naš razred je šel s kanuji po Kolpi, kjer smo se tudi kopali v ledeno mrzli reki. Vzeli smo vesla in se oblekli v rešilne jopiče. Razvrstili smo se v kanuje po 3 in se odpravili. Bilo je zelo zabavno, a smo se utrudili od veslanja. Srečali smo vojaka, ki sta iskala migrante, in se poučili še o tej problematiki. Po večerji smo zakurili ogenj, peli smo pesmi in igrali odbojko.

Raziskali smo jamo Kobiljača. Ker ni bila prostorna, smo se razdelili na več skupin. Notri smo si ogledali severni in južni rov pritoka vode in se pogovorili o živalih, ki živijo v jami. Po ogledu smo zakurili ogenj in spekli hrenovke, ter s prof. Lazarjem peli pesmi in se zabavali.

Tudi ko smo prišli s kolesarjenja smo imeli organiziran kres, odbojko in druge športne aktivnosti. Hitro smo se utrudili in zato kmalu odšli v sobe, kjer smo se s sostanovalci/ sostanovalkami umirjeno pogovarjali o dnevu. Sedaj se odpravljamo v postelje. Jutri gremo domov, še prej pa bomo imeli CŠOD misijo in izdelovali vazeline.

Nadja, 2. letnik gimnazije

 

 

3. DAN :

Danes je bil zadnji dan v Radencih. Zbudili smo se pozneje, saj nismo imeli telovadbe. Šli smo na zajtrk, kjer so nam povedali plan. Po zajtrku smo šli v sobe in do 9:00 natančno pospravili sobe in kovčke odnesli do plezalne stene. Nato smo se zbrali v jedilnici. Gospa, ki nas je pričakala, nam je povedala vse o CŠOD misiji in nam razdelila tablice, s katerimi smo si kasneje pomagali. Obuli smo se in šli po vasi. Tam smo si ogledali znamenitosti v Radencih in o njih tudi veliko izvedeli– npr.:

- domačija iz 19. st.,

- kašča,

- kapelica sv. Roka,

- Marijina kapelica

in druge.

Imeli smo 1 uro potem pa smo prešteli točke in se razvrstili po številu točk. Ob 10:00 smo imeli malico in se zamenjali z 2. M razredom, ter delali vazeline. Najprej smo poizvedeli o postopku, nato pa pričeli z delom. Lahko smo si izbrali različne okuse za naše vazeline in jih na koncu spravili v plastične lončke in pustili, da se strdijo. Po končanih dejavnostih smo pojedli kosilo in se poslovili, ter se odpravili na avtobus proti domu.

Tabor mi je bil zelo všeč, saj smo se povezali in se obenem poučili o Radencih.

 

Nadja Dimitrievska, 2. L