Šola za starše


Šola za starše 2019/20
SOBOTNA ŠOLA ZA STARŠE v šolskem letu 2018/19

Vir: https://rukminim1.flixcart.com/image/832/832/j7qi9ow0/mobile/h/f/t/apple-iphone-6s-mn0x2hn-a-original-imaexw7fpbbfwwtw.jpeg?q=70
Vir: https://rukminim1.flixcart.com/image/832/832/j7qi9ow0/mobile/h/f/t/apple-iphone-6s-mn0x2hn-a-original-imaexw7fpbbfwwtw.jpeg?q=70

V soboto, 20. 10. 2018, smo na BC Naklo izpeljali sobotno šolo za starše z naslovom Mladostniki in (ne)odvisnost od informacijske tehnologije, ki jo je vodila psihologinja, dr. Barbara Debeljak Rus.

Od osmih do dvanajstih so starši spoznali značilnosti razvojnega obdobja mladostništva in še posebej razvoja mladostnikovih možganov, ki so do dvajsetega leta starosti nagnjeni k tveganju, izpostavljanju čustev pred razumske odločitve in hitrim nepremišljenim reakcijam. Izpostavili smo značilnosti E-net generacije ter se spraševali o pojavu digitalne demence.

V praktičnem delu so starši spoznali pomen informacijsko komunikacijske tehnologije za življenje mladostnika ter znake, ki kažejo na odvisnost od informacijske komunikacijske tehnologije. V delavnici smo iskali načine, kako bi lahko omejili uporabo pametnih mobilnih telefonov in družbenih omrežij, tako, da bi pri vsej današnji naglici življenja ne pozabili na učinkovito komunikacijo iz »oči v oči«, ki je srčika vsakega medosebnega odnosa.

Šolo je koordinirala pomočnica ravnateljice in šolska svetovalka Tadeja Fričovsky.

Zapisala dr. Barbara Debeljak Rus
SOBOTNA ŠOLA ZA STARŠE v šol. l. 2017/18

Šola je potekala v soboto, 7. oktobra 2017.

Predavateljica in voditeljica delavnic je bila psihologinja dr. Barbara Debeljak Rus. Šole se je udeležilo 22 staršev. Sobotno druženje je potekalo v zelo prijetnem vzdušju.

Glavna tema izobraževanja je bila: UČENJE UČENJA.

Koordinatorica šole za starše: Tadeja Fričovsky, šolska svetovalka

 


Koristne povezave

LOGOUT - prvi specializirani center pomoči pri prekomerni rabi interneta