Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

Uspeh predstavnic Slovenije na EUROFLEURS 2023 - Evropskem prvenstvu mladih cvetličarjev


Od 24. do 26. avgusta 2023 je v Arboretumu Volčji Potok potekalo Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev. Med mladimi floristi iz vse Evrope sta Slovenijo zastopali tekmovalka Mašo Troha z asistentsko Lejo Brenkuš Porenta iz BC Naklo.

Maša je mlada nadobudna cvetličarka, ki svoje znanje izpopolnjuje preko izobraževanja odraslih na BC Naklo, sicer pa je zaposlena v cvetličarni Gardenia.

Leja nadaljuje izobraževanje na Višji strokovni šoli BC Naklo in z veseljem prenaša svojo kreativnost v cvetličarske izdelke.

V okviru prvenstva je svoje kreacije pripravljalo 12 nadarjenih mladih cvetličarjev. Tekmovalci so se predstavili s petimi nalogami. Maša in Leja sta dosegli dve 3. mesti v kategoriji ˝Drevesa so moja prijatelji in ˝Romantični piknik na cvetočem travniku˝ in skupno sedmo mesto.

Po oceni mednarodne žirije je prvo mesto v skupnem seštevku tekmovalec iz Francije, drugo iz Nemčije in tretjo iz Danske.

Čestitke Maši in Leji ter zahvala mentoricama Sonji Jerič Štefe in Poloni Teran ter Marjanu Planinšku za nasvete in ideje pri intenzivnih pripravah na tekmovanje.