Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

EVROPSKI NAGRADI ZA INOVATIVNO POUČEVANJE 2022 (EITA 2022) V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+

Od leta 2020 Evropska komisija vsako leto nagrajuje Erasmus+ projekte s področja šolstva, ki jih prepoznajo kot najbolj inovativne, kakovostne ter kot primere odličnih poučevalnih praks.  V letošnjem letu so nagradili 98 projektov po štirih tematskih področjih: kreativnost v poučevanju (47 nagrajenih projektov), inkluzija (22 nagrajenih projektov) in trajnostni razvoj (29 projektov). Nagrajenci prihajajo tako iz vrtcev, osnovnih šol, srednjih strokovnih šol in gimnazij.

 

S ponosom naznanjamo, da sta dva projekta iz BC Naklo-srednja šola prejela nagrado EITA 2022 za inovativnost v poučevanju, in sicer:

  • FARMID; s področja inkluzije,

http://www.farmid.bc-naklo.si/sl/o-projektu/

 

  • SENHIAS; s področja trajnostnega razvoja.

http://www.bc-naklo.si/projekti/mednarodni-projekti/erasmus/senhias/

 

V torek, 25. 10. 2022, je v Bruslju potekala slavnostna podelitev EITA nagrad, ki se je udeležila tudi predstavnica naše šole. Od štirih predvajanih video predstavitev je bil eden tudi video projekta FARMID. Evropska komisarka za področje šolstva ga. Mariya Gabriel je nagovorila vse navzoče in poudarila kako ponosna je na vse učitelje in zaposlene v šolstvu, ki s svojo zagnanostjo za boljše delo ter predanostjo šolarjem skrbijo tudi za boljšo prihodnost družbe kot celote.

Predstavitveni video nagrajenih slovenskih projektov (nosilci projektov) lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=yEcChGySgUk