Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Novice Naklo


/ :

PRILOŽNOSTI ZA RAZVOJ TURIZMA NA PODEŽELJU

Ob svetovnem dnevu turizma je v Biotehniškem centru Naklo potekala okrogla miza z naslovom »Turizem in lokalno okolje s ponudniki hrane in dopolnilnih storitev na podeželju. Okroglo mizo sta organizirala Občina Naklo in Biotehniški center Naklo.

Na okrogli mizi smo gostili zanimive goste. Uvodna nagovora sta imela dr. Marijan Pogačnik, direktor Biotehniškega centra Naklo in Ivan Meglič, župan Občine Naklo. Poleg njiju so na okrogli mizi sodelovali lokalni ponudniki hrane in dopolnilnih dejavnosti Janko Jeglič - Janko Jeglič - Turistična kmetija Matijovc Podbrezje, Andreja Jagodic - Poličarjeva kmetija Polica in Mirko Teran Ravnikar Turistična kmetija Trnovc Duplje. Okroglo mizo je vodil doc. dr. Drago Papler, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra iz BC Naklo.

Biotehniški center Naklo ima v svojih številnih programih Srednje šole, Višje strokovne šole, Izobraževanja odraslih in v procesih Medpodjetniškega izobraževalnega centra, modularne vsebine turizma na podeželju z izobraževalnimi vsebinami in praktičnimi usposabljanji povezanimi z dopolnilnimi dejavnostmi, izdelki, organizacijsko podporo, kulinariko in doživetji kulturne in naravne dediščine.

Na okrogli mizi je bilo govora o priložnostih za razvoj turizma v lokalnem okolju in oblikovanju turistične ponudbe s podporo lokalne skupnosti. Kot so ugotovili sogovorniki je pri razvijanju turistične dejavnosti ključno povezovanje in veselje do dela z ljudmi.

Z okroglo mizo smo izpostavili priložnosti za razvoj turizma v lokalnem okolju s ponudniki hrane in dopolnilnih dejavnosti na podeželju in v procesu pridobivanja znanja. Cilj nam je oblikovanje turistične ponudbe v lokalnem okolju s sodelovanjem in povezovanjem vseh deležnikov, s podporo lokalne skupnosti in izobraževalnega centra priložnosti in znanja.

S tovrstnimi pogovornimi oblikami bomo v Biotehniškem centru Naklo nadaljevali tudi v bodoče, saj pogovori odpirajo priložnosti in dajejo sinergijo  za izzive trajnostnega razvoja v okolju, kjer živimo in delujemo ter vanj vabimo turiste.

Po dogodku je sledila degustacija izdelkov Biotehniškega centra Naklo.

 

Doc. dr. Drago Papler

Foto: Majda Kolenc Artiček, Irena Gril, Luka Orehar