Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

EKO sadike in semena


ČEZ CELO LETO NUDIMO EKO SEMENA

Čez celo leto imamo na zalogi ekološka semena vseh različnih sort rastlin, od zelenjave, cvetlic, zelišč, dišavnic in še kaj, različnih znanih ponudnikov na ekološkem trgu.

 

SAMENMAIER 

V prodaji imamo tudi ekološka semena podjetja Samenmaier iz Avstije. Ta semena imajo zagotovljeno najvišjo kaljivost.

To podjetje podpira hranjenje in vzgojo starih in odpornih sort rastlin, ki so primerna za naše pridelovalne razmere. Te sorte obenem zadoščajo zahtevam ekološkega trga po izboljšani kvaliteti in značilnostmi, kot so okus in vonj rastlin. 

V kolikor iščete samo specifično rastlino predlagamo, da nas predhodno vseeno pokličete, če jo imamo še v prodaji in na zalogi, da se izognete razočaranju.

 


 

 

AMARANT SEMENA

Kooperativa ponuja slovenska ekološka semena Amarant in avstrijska ekološka semena Reinsaat. Nekatera izmed teh so prav tako vzgojena po bio-dinamični metodi in spadajo pod blagovno znamko Demeter.

Amarant, Fanči Perdih s.p.

''Prva in zaenkrat edina slovenska ekološka semenarska hiša. Prav tako trenutno edina semenarska hiša, ki seme za prodajo prideluje v Sloveniji.

Poleg pridelave semen se ukvarja z vzdrževanjem in selekcijo slovenskih avtohtonih sort, vzgojo sadik in tehnično pomočjo kmetom - kooperantom, ki pridelujejo seme, ki se kasneje prodaja pod blagovno znamko Amarant.

Glavno poslanstvo semenarske hiše Amarant je pridelava kakovostnega semena na slovenskih tleh, odkrivanje in vzdrževanje avtohtonih slovenskih sort, ki so prilagojene na naše podnebne razmere in so primerne za ekološko pridelavo, saj so utrjene in lahko kljubujejo težavam, kot so nekatere bolezni, mraz, suša itd. brez umetnih pripravkov in pomagal.

Glavni kriteriji pri pridelavi semena so certificirana ekološka pridelava, pravilna odbira rastlin za semenitev in primerno pobiranje, čiščenje in spravilo semena. Za boljši in bolj zdrav pridelek se pri pridelavi upošteva tudi načela bio-dinamične pridelave.

Za te elemente je potrebno znanje, ki ga pri semenarski hiši Amarant posredujejo vsem pridelovalcem semena, s katerimi sodelujejo. Vsako seme, ki je pridelano, pa se pred pakiranjem za prodajo na trgu še analizirajo - preveri se kaljivost, čistoča semen in morebitna prisotnost bolezni.'' (amarant.si)

 

 

SEMENARNA LJUBLJANA

V ponudbi imamo tako neekološka kot tudi ekološka semena znamke Bio Valentin, ki jih dobavlja Semenarna Ljubljana.