Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Ponudba prostih delovnih mest


Študenti, diplomanti: aktualne ponudbe delodajalcev vam pošiljamo preko foruma e-učilnice Karierni center, prijavite se na prejemanje obvestil.

NOVO od oktobra 2021: Aplikacija Iskalnik kariernih priložnosti

Aplikacija Skupnosti VSŠ je namenjena študentom, delodajalcem, kariernim svetovalcem in organizatorjem praktičnega izobraževanja. Na zaposlitvenem portalu bodo objavljena prosta mesta za praktično izobraževanje študentov višjih šol in za delo. V aplikacijo se najprej registrirate z e-poštnim naslovom in ustvarite geslo, nato boste prejeli e-pošto za potrditev. S tem je postopek registracije zaključen in se lahko prijavite v iskalnik na povezavi https://kariera.skupnost-vss.si/login.

 

Kje sicer iskati zaposlitev ali novo priložnost zase? 

1. na odkritem trgu dela 

V objavah Zavoda RS za zaposlovanje, časopisih, zaposlitvenih portalih, na spletnih straneh posameznih podjetij. V e-učilnici Kariera so navedene spletne povezave do različnih zaposlitvenih portalov, zaposlitvenih agencij in ZRSZ, veliko uporabnih informacij dobite tudi na info točki Skupnosti VSŠ.

2. na skritem trgu (iskanje podjetij, mreženje)

Informacije o možnih karierah lahko pridobivate iz različnih virov. Karierne informacije so pomembne, vendar šola ni edini vir zanje in tudi ne nujno najpomembnejši. Učenci, dijaki, udeleženci izobraževanja odraslih, študenti slišijo o poklicih v družinskem krogu, od prijateljev, v skupnosti, v kateri živijo, in iz medijev. Učenci se precej naučijo o svetu dela tudi iz izkušenj izven šole in iz opravljanja priložnostnih del med počitnicami. Včasih se zgodi, da se sporočila, ki jih prejemajo iz teh virov, razlikujejo od tistih, ki jih prejemajo v šoli. Ni nujno, da so informacije, ki jih učenci dobijo od kariernih svetovalcev v šoli, zanesljivejše od tistih, ki jih pridobijo iz drugih virov, čeprav bi pričakovali, da so. Pri raziskovanju t. i. skritega trga vam je lahko v veliko pomoč tudi družbeno omrežje LinkedIn. Predlagam, da si ustvarite profil in se povežete z vsemi, ki jih poznate. 

Mini vodič za iskanje zaposlitve je objavljen na povezavi - TUKAJ.

Vabimo vas, da si ogledate objavljena prosta mesta za praktično izobraževanje in za delo na iskalniku kariernih priložnosti Skupnosti VSŠ: https://kariera.skupnost-vss.si