Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

KJE SMO?



KLIKNI NA SLIKO - GOOGLE ZEMLJEVID

Naklo je manjše naselje, ki se nahaja v bližini mesta Kranj na Gorenjskem. Eno izmed naselij v Občini Naklo je tudi Strahinj, kjer se nahaja Biotehniški center Naklo, kjer bo potekala 8. konferenca VIVUS 2024.


Občina Naklo leži na nadmorski višini 407 m in ima skupaj 5020 prebivalcev. Področje občine obsega 28,3 km². Občina Naklo združuje tri centre s skupaj 13 naselji, in sicer: Bistrica, Cegelnica, Gobovce, Malo Naklo, Naklo, Okroglo, Podbrezje, Polica, Spodnje Duplje, Strahinj, Zadraga, Zgornje Duplje in Žeje.

Leži v Ljubljanjski kotlini, na Kranjski ravnini, in sicer sredi nakelske doline med dvema najstarejšima terasama Save in Tržiške Bistrice. Z obeh strani jo obdaja gozdna površina Dobrave in Udin Boršta. Na jugu in vzhodu meji na občino Kranj, na severu na občino Tržič, na zahodu in severozahodu pa na občino Radovljica. Čeprav nakelska dolina velja za ozko, ima občina Naklo izredno dobre cestne povezave. Ob robu Udin Boršta poteka avtocesta Ljubljana – Jesenice, na zahodni strani pa magistralna cesta proti Jesenicam in Tržiču. Obe pa nas pripeljeta do mejnih prehodov z Italijo in Avstrijo.

Vir: https://www.naklo.si/objave/175




VEČ INFORMACIJ: dr. Tina Zorman+386 (0) 4 620 26 58,  konferenca.vivus@bc-naklo.si