Razpisi in priložnosti


Priložnosti v programu Climate- KIC

 

Climate - KIC

Če vas zanima področje trajnostnega razvoja, prilagajanje na podnebne spremembe in prehod v nizkoogljično družbo vas vabimo k sodelovanju v programih Climate-KIC.

Climate-KIC je evropska skupnost znanja in inovacij, ki poskuša pospešiti prehod v brezogljično gospodarstvo s celotnim sistemskim preoblikovanjem. Trenutno so aktualni v Sloveniji spodnji razpisi:

PIONEERS INTO PRACTICE

Mobilni evropski program za strokovnjake s področij, povezanih s podnebnimi spremembami. Če ste pripravljeni razmišljati in delovati izven okvirjev in si želite usvojiti nova znanja in izkušnje ter prispevati k zmanjševanju podnebnih sprememb, je to pravi program za vas!

Kdo se lahko prijavi?

Pogoji za prijavo za pionirje:

Kritje potnih stroškov in stroškov nastanitve za pionirje v času trajanja programa v znesku 2000 EUR.

Pogoji za prijavo za gostiteljske organizacije ('hoste'):

Rok za prijave: 15. 4. 2018 do 24:00  

VEČ INFORMACIJ NA TEJ POVEZAVI

 

Climate-KIC ACCELERATOR

Climate-KIC Accelerator je največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij za start-up podjetja na začetku njihove poslovne poti. Njegov namen je pripraviti start-upe na njihove prve investitorje in odjemalce ter jim pomagati pri razvoju njihovega podjetja. Nudi brezplačen paket storitev in finančne vzpodbude za izbrane udeležence.

Komu je namenjen?

Razpis je namenjen razvoju mladih start-upov (do treh let), ki imajo prodorne ideje s tržnim potencialom in hkrati potencialom za zmanjševanje podnebnih sprememb. 

Rok za prijave: 3. 4. 2018 do 17:00

VEČ INFORMACIJ NA TEJ POVEZAVI

 

CLIMATELAUNCHPAD

Največji natečaj poslovnih idej s področja čistih tehnologij.

Natečaj je brezplačen in primeren za vse, ki imate zeleno poslovno idejo.

Kdo se lahko prijavi?

Lahko ste nov start-up, malo ali srednje podjetje, raziskovalec, študent, javna organizacija, svetovalec, inženir. Ne skrbite, če nimate poslovnega načrta povsem izdelanega. Na 2-dnevnem poslovnem treningu in 6 delavnicah vas bomo naučili, kako ga pripraviti in predstaviti strokovni žiriji.

 

Pogoji za prijavo:

 

Nagrade: končni zmagovalec finala prejme denarno nagrado 10.000 €, druga nagrada je 5.000 € in tretja 2.500 €.

Rok za prijave: 30. 4. 2018

VEČ INFORMACIJ NA TEJ POVEZAVI