Sirišča, kulture in pripomočki za izdelavo mlečnih izdelkov


SIRIŠČA:

 

KULTURE:

 

 

OSTALI DODATKI:

Kalcijev klorid CaCl2 

Kalcijev klorid CaCl2

Kalcijev klorid dodajamo pri usirjanju toplotno obdelanega mleka in pri mleku, ki je bilo hladno skladiščeno pri temperaturah pod 6°C. Z dodatkom kalcijevega klorida izboljšamo sposobnost mleka za usirjanje.


Kefirna zrna


Kefirna zrna se uporablja za pripravo kefirja. To je tekoči, kisli mlečni izdelek, ki ga nekateri poimenujejo mlečni šampanjec. Njegova domovina je Kavkaz, kjer ga še danes izdelujejo iz ovčjega in kozjega mleka. Kefir je prijetno kislo, osvežujoče, fermenitano mleko. Je lahko prebavljiv, njegova prehranska vrednost pa je podobna kot pri ostalih fermentiranih mlečnih izdelkih (jogurt, kislo mleko, ...). Kefir vsebuje vitamin B1 in B2.

Sadne baze 3kg



 Nazaj v trgovino