Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Tekmovanji mladih cvetličarjev in vrtnarjev na sejmu FLORA 2017

V okviru sejma FLORA 2017 sta potekali tekmovanji mladih cvetličarjev in ekip mladih vrtnarjev. Tekmovanji sta potekali v petek, 10. marca 2017 na celjskem sejmišču. Tekmovanja se je  letos udeležilo 14 mladih cvetličark, starih od 17 do 25 let. Letošnje tekmovalne teme so bile »Visoko, višje, najvišje« v izdelavi cvetlične kreacije – fantazija in cvetlične kreacije »Presenečanje« ter »Najlepši šopek« v izdelavi v roki vezanega šopka.

Iz naše šole sta se tekmovanja udeležili Laura Zakotnik in Gaja Rozman, dijakinji drugega letnika program cvetličar. Obedve dijakinji sta bile na tekmovanju prvič in se uvrstili na dobro 11. in 12. mesto. Čestitke Lauri in Gaji za pogum in uspešno še naprej!

 

 Tekmovali so tudi mladi vrtnarji. Naslov letošnje tekmovalne teme je bil "Kreativnost brez meja – Moj sanjski vrt", tekmovalci pa so imeli nalogo na prostorih velikosti 2x3m predstaviti urejen zunanji bivalni prostor v katerem ne bo manjkalo skladnosti vrtne ureditve, vključujoč grajene prvine, rastline in druge dodatke v vrtu. Našo ekipo sta zastopala Filip Pirc in Nejc Hočevar, iz 4. letnika poklicno-tehniškega programa. Tudi vama čestitke za osvojeno 7.mesto in veliko ustvarjalnosti še naprej.

 

Zapisala, Sonja Jerič Štefe