Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Razstava na Blejskem gradu

POMLADNA DEKORACIJA BLEJSKEGA GRADU V SODELOVANJU  Z BIOTEHNIŠKIM CENTROM IZ NAKLA

 

Valentinčki so se zaljubili, ptički na Gregorjevo so se poženili in v deželo stopa pomlad. Napolnila nas bo s svežo energijo.

“Sonce pomladi, veselje in smeh. Imamo se radi, se vidi v očeh. Sonce pomladi življenje budi. Skrita ljubezen se v strast prebudi.”, pravi pesem skupine Pepel in kri.

 

S cvetno dekoracijo na Blejskem gradu bomo priklicali svežino skupaj z bližnjim Biotehniškim centrom Naklo, ki kot izobraževalna, raziskovalna in razvojna ustanova v ospredje postavlja občutek za naravo, skrb za pridelavo in predelavo zdrave hrane ter skrb za trajnost in urejeno okolje. Dijakom in študentom želijo posredovati čim več strokovnega znanja in praktičnih veščin, zato se povezujejo z lokalnim okoljem.

Tako je center letos sprejel pobudo zavoda in izziv, da bodo z aranžmaji dijakov pripeljali pomlad na Blejski grad. Zagotovo dijaki nimajo vsak dan priložnosti krasiti kulturni in arhitekturni spomenik državnega pomena in so postavljeni pred poseben projekt

 

Pomladna cvetlična dekoracija bo na ogled od 8. aprila do 15. maja v odpiralnem času Blejskega gradu. Dobrodošli! Vabimo Zavod za kulturo Bled in Biotehniški center Naklo.

 

Zavod za kulturo Bled

Bled,22.3.2022

 

-> novica na spletni strani Blejskega gradu: https://www.blejski-grad.si/si/koledar-prireditev/2022/03/11/421-Razstava-pomladnih-cvetlicnih-kreacij-dijakov-BC-Naklo