Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Poskusna odprava MEPI

JAZ PA POJDEM NA GORENJSKO

3-dnevna srebrna poskusna odprava MEPI po Gorenjski se je pričela v Strahinju in nadaljevala proti Breznici. Dan je potekal zelo lepo, enkrat smo skrenili s poti, vendar nam to ni pokvarilo vzdušja. Bili smo spočiti, veseli in nasmejani ter polni energije. Dan smo zaključili na nogometnem igrišču v Breznici z željo po topli hrani in udobnem spancu. Spali smo v šotorih.

Drugi dan smo med potjo največ prostega časa unovčili v kampu Šobec. Tam smo si namakali stopala in prelepili žulje z obliži. Na cilj – Mišače – smo prispeli v poznih večernih urah. Namestili smo se v zasebnem kampu in večer končali ob prijetnem MEPI ognju, na katerem smo pekli hrenovke in banane s čokolado ter spoznavali drug drugega. Nasmejali smo se, kolikor so nam moči še dopuščale, nato pa se odpravili spat.

Tretji oz. zadnji dan smo odpravo začeli v hladnem, a vendar veselem in sproščenem jutru. Dan se je toplil in mi smo bili vedno bliže zastavljenemu cilju, in sicer otoku z bazenom v Kranju. Z dobro voljo, nasmehi in veseljem smo končali naporno in z žulji pospremljeno pot, ob koncu katere smo se poslovili po tridnevnem spoznavanju med sabo ter veseli premaganih izzivov in polni novih doživetij odšli vsak proti svojemu domu.

Ob pozitivi in spodbudi nas je vseh 12 prispelo na želeni cilj. Z veliko veselja smo se s skupnimi močmi in vsemi člani ekipe odločili o pravih poteh. Drug drugega  smo naučili več, kot ve le ena glava, in se spodbujali tudi v najšibkejših trenutkih. Takrat smo se spomnili reka, da za nevihto vedno posije sonce, in se prav tako nasmejali do solz ter ustvarili prečudovite spomine s skupinama Sužnji po pogodbi in Dinozavri.

Hvaležni smo drug drugemu, da je odprava tako dobro uspela, še posebej pa mentorjem odprave za njihovo podporo in pomoč ter sladke namige med potjo.

Doroteja Lana Peternelj, 1. Č