Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Ljubezensko pismo svobodi

KTD Josipina Turnograjska je tudi v letošnjem letu organiziralo že 9. natečaj za najboljše ljubezensko pismo. Letošnja tema je bila Ljubezen do svobode. Gimnazijec Timon Malnar iz 3. L je med prispelimi skoraj 200 pismi zasedel žlahtno 9. mesto. Timonu in mentorici prof. Mariji Jerše iskreno čestitamo.

Preberite si delček Timonovega razmišljanja.

 

Draga SvOBODa,

pogrešam te. Stvar je taka, letos spomladi so te vzeli. Kdo te je vzel? Svetovne velesile? Veliki kongresi? Vlada? Politiki naše države?  Ali pa si mogoče odšla sama?

Govorimo o svobodi vere, izbire, hobijev, preživljanja prostega časa in najpomembneje -  govora. Ja, fino je govoriti o teh stvareh. A na koncu vsi le govorijo. Kako se moraš vesti, kako moraš govoriti, kaj in kdaj moraš delati. In ljudje temu sledimo. Sledimo trendom, sledimo MNOŽICI. A na koncu se nihče ne vpraša, zakaj si odšla. Vsi so skupaj v množici in iščejo krivca. Iščejo krivca v drugih. A ko bi se le zazrli sami vase, bi morda nekaj spregledali.

Vsak bi moral najti svojo svobodo. Najti svoj razlog, zakaj sledi navodilom posameznikov iz množice. In če bi to lahko naredil vsak posameznik v množici, mislim, da nam tudi ti ne bi pobegnila.

Jaz sem svojo svobodo že našel. Moja svoboda je, da skupaj s svojimi sovrstniki in prijatelji živim v 21. stoletju. Da se lahko šolam, kjer se hočem. Da lahko jem in pijem, kadar hočem. Ter da sem živ. Ker življenje je stvar, ki jo je v zadnjem času marsikdo izgubil.

Z najlepšimi pozdravi

Timon