Instagram Facebook Google+ Linkedin Kontakt

Reportaže


/ :

Božično-novoletna razstava

Adventni čas smo na BC Naklo popestrili s tradicionalno božično-novoletno razstavo v graščini Duplje, ki je Unesco posvojeni spomenik dijakov BC Naklo. Odprtje razstave je bilo v četrtek, 12. 12. 2019.

Prireditev se je začela s prihodom kolednikov KTD Pod krivo jelko, ki jih je sprejel in pozdravil predsednik KTD Rudi Dovžan. Sledile so recitacije in  glasbena točka učencev podružnične šole Duplje. Obiskovalce razstave sta pozdravila Ivan Meglič, župan občine Naklo, in Monika Rant, pomočnica ravnateljice BC Naklo Srednja šola, ki je razstavo tudi odprla.

Vodilna tema letošnje prireditve so bila praznična voščila.

Spremljajoči kulturni program je povezoval dijak Luka Bevk (4L), z zvoki kitare pa ga je popestril Jan Podjed (4M), (mentorica Marija Jerše).

Za letošnjo razstavo  so dijakinje 3. letnika SPI-programa cvetličar izdelale in obiskovalcem razstave predstavile izvirne praznične dekoracije, dijaki 3. letnika SSI-programa hortikulturni tehnik so oblikovali božične simbolne krasitve, dijakinji Katja Ravnikar in Lucija Čepon pa sta v okviru priprav na tekmovanje Sloskills izdelali sodobne aranžmaje (mentorice Sonja Jerič Štefe, Polona Teran in Metka Celar).

Dijakinji Ajda Blagovič in Sara Udovč Botonjić sta za zaključni izpit v SPI-programu slaščičar spekli  praznični torti in vsaka še štiri vrste peciva, ki sta jih ponudili obiskovalcem (mentor Miran Ahčin).

 

Razstava je bila na ogled do 5. 1. 2020 (po dogovoru z g. Matjažem Mauserjem).

 

Poročilo napisala Metka Celar

Fotografije: Marta Skoberne